Obradovic
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, nije želeo da priča ko će naslediti Dragana Šakotu na mestu šefa struke.

Iako je Saša Obradović, dosadašnji trener Monaka, i sam potvrdio da pregovara ca crveno-belima, Čović nije želeo da širi tu priču.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada budemo završili imaćemo i promociju novog trenera. Doputovao ovaj, otputovao onaj… Biće tačno onda kada mi objavimo i oko igrača, i oko trenera, sve ostalo su medijske spekulacije“, rekao je Čović.

On je potom dodao:

„Zadovoljan sam što javnost ima čime da se bavi. Kada bude, objavićemo, nećemo ništa kriti. Razumem da je Zvezda veliko ime i brend, drago mi je javnost ima da se bavi nečim što je mnogo pametnije. Video sam i jednu preuranjenu kampanju pre oko mesec dana oko Zvezdinog trenera. Biće to završeno do kraja nedelje“.

On je zatim govorio o trenerima koji su se plašili da dođu u Crvenu zvezdu.

Nebojša Čović
Nebojša Čović FOTO: Starsport

„Normalno je kada dolazite u Crvenu zvezdu, veliki sportski brend sa bogatom tradicijom, da imate dozu brige. Neki ljudi su se u tim trenucima plašili da dođu zbog svih specifičnosti. Ekipa je već selektirana, kada su odigrane određene utakmice u ABA i Evroligi, a očekivanja zvezdaške javnosti su uvek visoka. Zato je postojao taj strah, možda i oko saradnje, ima raznoraznih priča… Ali, ne bih ulazio u to. Šakota je prihvatio posle prvog razgovora, analizirali smo sve i mislim da smo sve zajednički prebrodili“.

On je zatim poručio trenerima:

„Ne treba niko da dolazi ko ne može da nosi pritisak. Niti u stručni štab, niti od igrača. Razumem taj strah, ali je i sa naše strane postajala briga da ne dođe mlad i perspektivan trener da ne doživi nepravdu, ničim zasluženu, kakvu je doživeo Alimpijević. To su ti strahovi i kod njih koji bi možda došli, i kod nas da ne ugrozimo mlađe karijere, a Srbija treba da počne i da proizvodi opet mlade trenere, niko se nije naučen rodio“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar