Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Jokić igra neverovatno ove sezone, poteze koje on izvodi kao centar niko nikada pre njega nije radio, uživanje je gladati ga i zato je jedan od favorita za MVP", kaže košarkaš Orlanda Nikola Vučević.

Crnogorski reprezentativac je govorio i o mogućem trejdu iz Orlanda, Lejkersima, Olimpijskim igrama u Tokiju, Novaku Đokoviću, ali i o fudbalu, odnosnu Juventusu, čiji je navijač.

„Jokić igra zaista fantastično i stvarno ga je lepo gledati, pravo uživanje. On se igra košarke. Sve to što radi, radi sa lakoćom. To izgleda potpuno prirodno i vidi se da uživa na terenu. Baš mi je drago zbog njega, jer je skroman momak. Znamo se dosta dobro van terena i uvek mi je drago da neko ko mi je dobar prijatelj pruža tako dobre partije“, istakao je Vučević za Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajni centar je ispričao i kako je prošlog leta otvoreno stao u odbranu Novaka Đokovića kada su se posle Adrija tura mnogi obrušili na njega.

„Jesam, naravno. Imao sam prilike da ga upoznam, da se nekoliko puta vidim sa njim, da ga pratim na nekim turnirima. Nole je veliki sportista i veliki šampion. On je uzor za mnoge sportiste, ne samo kod nas već u celom svetu. Njegova posvećenost, trud i rad su mu doneli uspehe i zato je rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste. Nadam da će oboriti i rekorde Federera i Nadala po broju grend slemova. Bio je najbolji sporitsta sveta, a van terena je skroz normalan i skroman. Nije se promenio i to su zaista neki kvaliteti koje morate da cenite“.

Poznato je i da je Vučević veliki navijač Juventusa, zato ne krije da je eliminaciju torinskog kluba u osmini finala Lige šampiona teško podneo.

„Očekivanja ove sezone nisu bila velika, jer ekipa nije bila na nivou kakvom Juventus treba da bude. Ali, imaju projekat da se za dve tri sezone vrate na velika vrata, zato su i doveli mlade igrače. Zaista mi je bilo teško, jer juri se taj trofej u Ligi šampiona dosta dugo juri. Doveden je i Ronaldo da bi se stiglo do cilja, ali ne ide. Izgleda da kad nešto toliko želite, kao da vam se ne da“.

Crnogorski as je pričao i o raspodeli medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zlato je rezervisao za Amerikance, istakavši da ako budu u najjačem sastavu nema dileme da će osvojiti najsjajnije odličje. Za srebro i bronzu po njegovom mišljenju trebalo bi da se bore četiri reprezentacije.

„Srbija bi trebalo da se kvalifikuje, a ako u Japanu bude kompletna, sa Jokićem u timu, pretendet je na medalju. Odmah iza njih su Španci, Francuzi i Australijanci, naravno, ako budu kompletni. Ali, još se ne zna u kom sastavu će nastupiti nacionalni timovi i kako će sve to izgledati“.

Američki mediji poslednjih dana sve intezivnije izveštavaju o eventualnom trejdu, spominju se Boston, Majami, San Antonio, Nju Orleans…

„Trejdovi su deo posla kojim se bavim, pa ako bi se to i desilo, normalno bih sve to prihvatio. Iskreno, ne obraćam mnogo pažnju na pisanja medija, jer to su stvari koje su van moje kontrole, na koje ne mogu da utičem. Znam da postoji određeno interesovanje, a da li će se nešto desiti, ne znam. Moje je samo da igram“.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Centar Orlanda beleži sjajne partije i igra sezonu karijere sa prosekom od 24,6 poena i 11,7 skokova po utakmici. Nedavno je oborio i rekord NBA karijere od 43 poena na meču, a trećim tripl-dablom postao je rekorder franšize među centrima.

„Uspeo sam da nastavim da igram u ritmu u kom sam bio u plej-ofu protiv Milvokija prošle sezone. To mi je i bio cilj, da podignem svoju igru na viši nivo i drago mi je da sam u tome uspeo. Nadam se da ću nastaviti da igram u istom ritmu“, rekao je Vučević.

Tridesetogodišnji košarkaš nema dilemu kada je u pitanju favorit za osvajanje šampionskog prstena.

Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

„To su Lejkersi. Kada u timu imate Lebrona Džejmsa uvek ste favoriti za titulu. Mislim da im je ekipa još bolja nego prošle godine. Mnogo će zavisti od toga da li će Entoni Dejvis biti zdrav, ali mislim da hoće, jer to nije tako ozbiljna povreda. On će biti spreman kada bude najbitnije. Smatram da imaju najkompletniji tim, najdužu klupu, a i uz Lebrona je sve to mnogo lakše“.

Kada razmišlja o završetku igračke karijere, Vučević ima nekoliko ideja čime bi voleo da se bavi, ali u svakom slučaju bi želeo posao koji mu ne bi oduzimao mnogo vremena, jer želi maksimalno da se posveti porodici.

„Uvek sam voleo da treniram mlađe kategorije, da budem trener nekoj deci ili eventualno savetnik ili menadžer u klubu. Ono što ne želim da budem je trener seniorske ekipe, pa da dođem u situaciju da treniram igrače kao što sam ja. To je nezahvalan posao i to ne bih voleo. Ali, verujem da će biti nešto vezano za košarku“, zaključio je Vučević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar