Foto: Tanjug / AP Photo/Matt Slocum

NBA liga je odredila najbolje poteze nedeljne večeri, kada su odigrana dva meča - prvi u polufinalu istočne i sedmi u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Atlanta Hoksi napravili su „brejk“ pobedom nad Filadelfija Seventisiksersima 128:124 u Vels Fargo centru, dok su Los Anđeles Klipersi prošli u polufinale konferencije pobedom nad Dalas Maveriksima 126:111.

Sa te dve utakmice izdvojeno je deset poteza i među njima nema „klač“ trojke Bogdana Bogdanovića u poslednjem minutu susreta Atlante i Filadelfije.

Bogdanović je pogodio trojku za 121:115 u trenucima kada je njegov tim bio u velikoj panici, a Filadelfija nadomak potpunog preokreta od -26 do egala.

Ova trojka bila je utoliko značajnija, jer je pre nje Bogdanović nanizao seriju promašaja za dva i tri poena.

Bogdanović je zatim slobodnim bacanjima rešio napet meč u korist Atlante, ali je razumljivo zašto se penali ne bi našli u izboru.

Međutim, za trojku kojom je „presekao“ Filu, nije jasno. Tako su na desetom i devetom mestu dve blokade, jedna Okongvua iz Atlante i jedna Simonsova za Filadelfiju.

Osmo mesto pripalo je Niku Batumu koji je zakucao pored Luke Dončića, a sedmo Simonsu koji je lepo izdriblao iza leđa, a onda otišao do obruča.

Kristaps Porzingis je na šestom mestu zahvaljujući svom zakucavanju, dok je kucanjem Kavaj Lenard dobio peto mesto.

Alej-up Treja Janga za Džona Kolinsa je na četvrtom mestu, na trećem je Jangova trojka, dok je na drugom zakucavanje Lenarda pored Porzingisa.

Jang je i na prvom mestu zbog alej-up dodavanja za Džona Kolinsa, u poslednjem minutu susreta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar