Foto: Tanjug / AP Photo/Matt Slocum

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije imao briljantno šutersko veče, ali je na kraju klač šutevima uspeo da pobedi Filadelfija Seventisikerse.

PROČITAJTE JOŠ:

Atlanta Hoksi su tukli jedan od najboljih timova lige u prvom meču polufinala plej-ofa istočne konferencije NBA lige sa 128:124.

Bogdanović je ubacio 21 poen i podelio je pet asistencija, ali je jednom trojkom i sa dva slobodna bacanja pokvario veče Džoelu Embidu koji je ubacio 39 poena.

Igrao se poslednji minut utakmice, Atlanta, koje je tokom celog meča vodila po 20 i više poena, počela je da posustaje, a Filadelfija je presingom stigla do 118:115.

Bogdanović je bio u seriji promašaja (na kraju 5/12 trojke, 7/17 iz igre), ali je onda uhvatio loptu u ruke i pogodio onu ključnu. Odmah zatim je publici u Vels Fargo centru, ali i igračima Filadelfije pokazao da se utišaju.

I to nije bilo dovoljno Hoksima da mirno privedu meč kraju. Prvo su naivno dopustili Embidu da uhvati ofanzivni skok posle slobodnog bacanja Simonsa i pogodi uz faul.

Onda je Bogdan izgubio loptu, a Filadelfija je poentirala za 126:124 i imala je samo dva poena zaostatka. Međutim, tada je Bogdanović fauliran, mirno je pogodio oba penala i spasa Siksersima više nije bilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare