Foto: Vesna Lalić /Nova.rs

Aleks Ejker, bivši saigrač Darka Miličića u Detroit Pistonsima, otkrio je dešavanja iza zatvorenih vrata koji govore kako su se saigrači ophodili prema srpskom centru.

Jedna od večitih tema NBA lige je šta bi bilo kad bi bilo, a u takvim pričama se među prvim pomene ime drugog pika na draftu 2003. godine.

Miličić nikada do kraja nije ostvario talenat, a u NBA je stigao u veteranski tim spreman za osvajanje prstena. Na njegovoj poziciji su igrali Rašid Valas, te kasniji Ol-star Mehmet Okur, dok se mesto Bena Valasa u startnoj postavi ni u jednom momentu nije dovodilo u pitanje.

PROČITAJTE JOŠ

Ejker je u podcastu „Basketball Network“ otkrio priče iz svlačionice koje svedoče kako se Miličić snašao u Detroitu:

„Mislim da mu je, kao i meni, bilo teško da igra u tako jakom timu. Ekipa je već bila elitna, a Darko nije video ulogu u kojoj može da se razvija“, rekao je Ejker.

Istakao je da stariji igrači nisu imali previše razumevanja za mladog Evropljanina.

„Svaki dan je igrao protiv Rašida Valasa, koji najviše provocira i pokušava da te izbaci iz takta, njegov plan je ta utiče na tebe. Darko je bio jako mlad i nije bio spreman za to svakog dana. Kada odrastate u LA ili bilo gde u Americi, na svakom basketu ćete čuti ljude koji neverovatno mnogo provociraju. Za njega je to bilo previše“, smatra Ejker.

Ejker ističe da je to jedna od najboljih draft klasa i navodi da centar nije dobio pravu priliku.

„Nije dobio šansu da se razvije, ja sam gledao kako kada je na terenu radio neke sjajne stvari, bio je sjajan atleta u odnosu na veličinu. Sve je počelo od toga što su mogli da biraju Karmela Entonija, Dvejna Vejda ili Krisa Boša umesto Darka“, smatra Ejker.

Koliko je bio surov odnos među saigračima videlo se i na primeru Amira Džosona objašnjava Ejker:

„Amira su dosta provocirali na treningu, a on nije hteo to da trpi. Kada je jednom ušao u svlačionicu, zaskočili su ga, vezali za stolicu i ostavili na sredini terena. ‘Ako neko pokuša da ga oslobodi, njemu će se desiti isto’, rekli su posle toga“, rekao je Ejker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare