Atlanta Hawks' Bogdan Bogdanovic (13) goes up for a shot against Philadelphia 76ers' Seth Curry (31), Danny Green (14) and Tobias Harris (12) during the second half of Game 2 in a second-round NBA basketball playoff series, Tuesday, June 8, 2021, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)

NBA liga predstavila je novu zvaničnu loptu za jubilarnu 75. sezonu takmičenja i time vratila prvog zvaničnog proizvođača lopte ovog takmičenja (Vilson je prvih 37 godina radio loptu za NBA ligu).

PROČITAJTE JOŠ

Lopta se sastoji iz osam panela i ima slične materijale kao i prethodne sezone. Liga i proizvođač su dugo radili na razvijanju nove lopte, a na teksturi kože će biti prikazani logotipi dve organizacije.

„U Vilsonu smo zadovoljni zbog otključavanja naše istorije i nasleđa sa NBA da bismo razvijali košarku na globalnoj sceni. Posle pokretanja naših partnerstava sa organizacijama WNBA i BAL, nastavljamo da gradimo za budućnost ovog sporta. Wilson će se najpre fokusirati na podršku ligi i njenim igračima svojim loptama visokih performansi, a zatim će proširiti našu košarkašku porodicu sa ciljem približavanja navijačima, trenerima i igračima na svim nivoima širom sveta, “, rekao je Kevin Marfi, generalni direktor Vilson Tim Sportsa.

Vilsonova lopta debitovaće od 21. do 27. juna na NBA Draft Combine, koji predstavlja uvertiru za sam draft, a moći će da se kupi od 29. jula.

Foto: NBA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar