Foto: youtubecom

Nikola Jokić bio je na ivici iscrpljenosti posle pobede Denvera nad Minesotom, za šta je najzaslužniji u taboru Nagitsa.

PROČITAJTE JOŠ

Denver je 12. put uzastopno pobedio Minesotu, ali Vulvsi nisu više lak tako zalogaj u NBA ligi.

U meč su ušli sa 3-1, pobedili su i aktuelne šampione, Milvoki Bakse, što Denver nije želeo sebi da dozvoli.

Denver je bio bolji tek sa 93:91, ali je Jokić morao da provede čak 37 minuta na parketu.

Svako njegovo odustvo iz petorke je preveliki luksuz za tim Denvera bez Džamala Mareja, kada ostali igrači ne doprinose koliko se očekuje.

Jokić je ubacio 26 poena uz 19 skokova i sedam asistencija, malo je nedostajalo da prokocka pobedu jer je izgubio loptu i Vulvsi su krenuli u kontru.

Barton je blokirao šut za produžetak, a onda je i Jokić novom blokadom sprečio izjednačenje uz zvuk sirene.

Bio je iscrpljen posle meča, pa je jedva i govorio za NBA TV nakon utakmice, brišući se peškirom i čekajući momente da dođe do daha.

„Da budem iskren, bila je ovo i pomalo traljava utakmica sa naše strane, sleteli smo u 3 ili 3:30, u krevetu smo bili oko 4 ili 4.30. Nismo imali energije, bilo je jako teško igrati, ali smo uspeli da shvatimo šta treba da uradimo, držali smo ih opet ispod 100 poena i to je dobra stvar. Igra u poslednjim trenucima je bila stvarno loša, ali smo izblokirali šut i došli do skoka, pa je pobednički potez bio naš. Trebalo bi da budemo bolji, ali znate, duga je sezona, igramo utakmicu za utakmicom i ima stvari koje mogu biti izgovor, ali sve je to deo NBA lige“, rekao je Jokić.

Njegova izgubljena lopta je mogla da bude kobna.

„Vezali smo dve izgubljene lopte, treća je bila moja i to je deo igre. Trudiću se da budem bolji, niko ne želi da gubi loptu. Ali moj tim mi je čuvao leđa i uradili smo sjajan posao“, rekao je Jokić.

BONUS VIDEO Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar