Foto: EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Dvajt Hauard, centar ekipe Los Anđeles Lejkersa, koji je ranije rekao kako neće igrati u nastavku NBA sezone na Floridi, ipak se predomislio i putovaće u Orlando.

Hauard je ranije izrazio zabrinutost zbog pandemije koronavirusa, ali i zbog stanja u društvu i rasnih nemira u SAD, nastalih posle ubistva Džordža Flojda u Mineapolisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Hauard sada kaže da ima obavezu da pomogne drugovima u borbi za što bolji pasman na kraju sezone.

„Imam ugovornu obavezu prema kolegama, navijačima, Lejkersima, organizaciji svima, ali istovremeno, imam obavezu i prema porodici i zajednici. Da, putovaću sa ekipom u Orlando, ali za to vreme, radiućemo mnogo toga ovde u Atlanti i svuda kako bismo bili sigurni da ljudi ne zaborave na nas kao i na to šta se dešava u našim zajednicama“, rekao je Hauard gostujući na CNN-u.

Hauard je podržao borbu protiv rasizma u SAD, a u emisiji novinara Dona Lemona najavio je i da će preostale plate donirati neprofitnoj organizaciji „Breath Again“.

Tridesetčetvorogodišnji Hauard, koji je ove sezone produžio ugovor sa Lejkersima na godinu dana, imao je ove sezone prosek od 7,5 poena i 7,4 skokova na 62 utakmice, pre nego što je sezona prekinuta sredinom marta.

Takmičenje u NBA se nastavlja turnirom na Diznijevom imanju u Orlandu, od 30. jula.

Tamo će igrati 22 ekipe u preostalih osam kola regularne sezone, da bi se potom 16 timova plasiralo u plej-of fazu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar