Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Boston Seltiksa neće se predati bez velike borbe u finalu Istoka. Poveo je Majami ekspresno u seriji s 2:0, ali je Boston predvođen Džejlenom Braunom uspeo da dođe do prvog trijumfa - 117:106.

Dvadesettrogodišnji plejmejker iz Džordžije ubacio je 26 poena uz sedam skokova i pet asistencija za 43 minuta provedenih na parketu, omogućivši Bostonu da se vrati u trku za plasman u veliko finale.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka susreta u Dizni svetu u Orlandu Boston je delovao kao ekipa koja tačno zna šta hoće. Pobeda je bila imperativ.

Rešili su prvu četvrtinu s „plus devet“ i kasnije je sve bilo lakše, mogli su da igraju svoju igru i da održavaju stečenu prednost, koja je na poluvremenu iznosilla „plus 13“.

Seltiksi ni ovoga puta nisu imali rešenje za Bama Adebeja, koji je zabeležio dabl-dabl učinak s 27 poena uz 16 skokova, ali se „ključ“ njihove pobede krio u zaustavljanju Slovenca Gorana Dragića.

Sveo ga je Bostona na svega 11 poena, dok je Dragić u prva dva meča ubacio ukupno 54 poena.

U redovima Bostona osim Džejlena Brauna košgeterski raspoložen je bio i Džejson Tejtum sa 25 poena, 14 skokova i osam asistencija.

Pročitajte još: „Neverovatan general zaslužuje daleko veće poštovanje“

„Drago mi je što sam deo ovog tima i organizacije, ponosam sam na način na koji smo odgovorili Majamiju“, rekao je kratko posle meča heroj Braun.

NBA

Finale Istoka

Majami – Boston 106:117

(2-1 u seriji)

Finale Zapada

LA Lejkers – Denver 01.30

(1-0 u seriji)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram