NBA draft 2019 Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Zbog odlaganja nastavka sezone u NBA ligi, najverovatnije će i draft biti pomeren za jul ili avgust.

Izvršni potpredsednik košarkaških operacija NBA, Kiki Vandejvej pismeno je obaestio NCAA trenere je Liga počela s prihvatanjem upitnika koledž igrača koji traže mišljenje Saveta za košarkaše koji nisu na poslednjoj godini studija (UAC).

Prema pravilima, UAC koga mora da kontaktira svaki igrač koji nije izlazno godište a želi da testira NBA potencijal, pruža im povratne informacije o njihovim mogućnostima od čelnika timova na osnovu kojih bi imali jasniju sliku da li treba da izađu na draft.

Rok za prijavu je 16. april, ali još se ne zna da li će biti pomeren, s obzirom na to da ne postoji tačan datum nstavka NBA sezone. Kako piše Adam Zagoria, novinar magazina “Forbs”, draft, planiran za 25. juni, najverovatnije će biti pomeren za jul ili avgust.

Ipak, to ne znači da će NBA timovi imati više prostora za skauting momaka čak i da se draft pomeri, jer je zbog sveprisutne krize zbog pandemije, moguća značajna suženost pokaznih treninga igrača, ako čak, piše “ESPN”, oni ne budu i potpuno zabranjeni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram