Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Brojne zvezde NBA zatečene su i razočarane odlukom čelnika NBA da suspenduju sezonu do daljneg zbog pandemije koronavirusa.

Posle potvrde da je Rudi Gober bio pozitivan na test koronavirusa, a da se isto sumnja i u slučaju njegovog kolege Emanuela Mudeja, reagovali su brojni igrači, treneri i čelnici klubova.

Košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović, preko Tvitera je imao jasnu poruku:

„Nadam se da neće potrajati i nadam se da ćete svi biti dobro. Vodite računa jedni o drugima, pudite pametni i ne paničite, to ne pomaže. Vidimo se uskoro“, poručio je reprezentativac Srbije.

Lebron Džejms je pre nekoliko dana jasno stavio do znanja da on neće igrati mečeve u slučaju da odluka bude takva da se igra bez publike.

Sada neće biti ni toga, a košarkaš Lejkersa je na Tviteru poručio da bi trebalo otkazati ne sezonu, već celu 2020. godinu.

„Čoveče, mi odlažemo sporske događaje, ne ide se u škole, kancelarije, itd… Ono što stvarno treba da uradimo je da otkažemo 2020! Do đavola, ovo su bila tri teđka meseca. Bog vas blagoslovio, čuvajte se“, poručio je Lebron.

Trener Denvera Majkl Meloun vratio se sa ekipom u Denver, umesto da nastavi sa serijom gostovanja, a sledeće po planu bio je ono u San Antoniju.

„Podržavamo odluku Lige. Staviti interes igrača, zvaničnika, navijača i trenera je u najboljem interesu svih. Moramo da budemo svesni šta čini koronavirus, podržavamo odluku i čekamo da čujemo šta će nam sledeće poručiti, jer bože, ja stvarno nemam ideju. Nadam se damo da ćemo se iz svega ovoga izvući i da ćemo igrati košarku na siguran način kada bude objavljeno da je bezbedno“, rekao je Meloun.

Luka Dončić je sa Dalasom prikazao sjajnu igru u pobedi nad Nagetsima, postigao je 28 poena, a poput Lebrona poželeo je da „suspenduje 2020.“

„Ova 2020. je do sada bila veoma, veoma loša. Čuvajte se, narode“, poručio je Luka.

Trej jang je poručio „Ova stvar je potpuno luda, molim se za sve u ovim teškim vremenima“, dok se Si Džej Makalum pomalo i našalio:

„Nema utakmica, nema isplata. Nadam se da ste svi propisno štedeli!“, Trevor Buker je prokomentarisao sve sa „ovo je pravo sr**e“, dok se nakadašnji košarkaš Sakramenta, Kris Veber upitao:

„Šta mislite o svemu ovome? Šta mislite koliko će sve ovo da potraje?“, upitao je Veber.

Na kraju, košarkaš Golden Stejta Stef Kari, imao je pozitivnu poruku za sve.

„Ova 2020. ne valja. Ne znam sa čim bih uporedio ovu situaciju. Podignite se i vodite računa o onima oko vas. Košarka će se vratiti u nekom momentu, dotle, čuvajte se“, poručio je Kari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram