Stefan Lazarević Džejms Naneli Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pojavio se drugi snimak sukoba košarkaša Partizana Džejmsa Nanelija i igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.

Naneli je pesnicom udario u lice Lazarevića, a počeli su da se pojavljuju i snimci incidenta.

Sve se dogodilo oko 11 časova kada su se ekipe razmenjivale tokom šuterskih treninga u beogradskoj Areni.

Pročitajte još

Stefan Lazarević je prvi prišao Džejmsu Naneliju kako bi ga upitao zbog čega ga je Amerikanac hvatao za vrat tokom drugog meča, a zatim krenuo na njega, nakon čega ga je Naneli udario u glavu.

Najpre se na prvom snimku pojavio snimak na kom se vidi tuča dvojice igrača i ostali kako ih razdvajaju, ali fali deo na kom se vidi kako je došlo do sukoba.

Ovde na drugom snimku, vidi se da su dvojica košarkaša razgovarala prilikom izlaska iz svlačionice, ali ponovo fali deo na kom počinje fizički obračun.

Tenzije su porasle posle prva dva meča i sa terena prešle su i van njega. Treći meč finala ABA lige je na programu od 20.30, a Zvezda ima prednost od 2-0 u seriji.

U međuvremenu se opet oglasila i Crvena zvezda i objavila video u trajanju od dva minuta koji možete da vidite.

„Očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata“, poručili su crveno-beli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare