Foto: Miljana Isailović/Nova.rs/Privatna arhiva

Potraga za Milanom Đorđevićem (41), mladim farmaceutom iz Niša, traje od ponedeljka kada mu se trag izgubio na Suvoj planini. U potragu za njim danas se uključila i vojna policija sa psom tragačom, a već danima sve dežurne službe, porodica i prijatelji neumorno tragaju za Milanovom. Milan je poslednji put viđen kako priča sa čovekom koji kosi travu, signal telefona mu je lociran 19 kilometara od Niša, a portal Nova.rs ukazuje na sve detalje koji su poznati o njegovom nestanku.

Milan Đorđević je poslednji put viđen u ponedeljak posle posla. Tog dana je poslom trebalo da obiđe Klinički centar Niš, pošto je radio kao zastupnik u jednog farmaceutskoj firmi. Pretpostavlja se da je posle posla automobilom marke “škoda” otišao do izletišta, gde je parkirao automobil na parkingu pored zatvorenog planinarskog doma. Nakon toga mu se izgubio svaki trag.

Šta se zna o nestanku?

O nestanku Milana zna se nekoliko okolnosti. Naime, signal njegovog telefona detektovan je 19 kilometra od Niša. To je utvrđeno zahvaljujući pametnom satu koji mu je ostao u kući.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, Milana su ljudi poslednji put videli pored reke u selu kroz koji prolazi put koji vodi ka planini. Kako su njegovi roditelji ispričali ranije za naš portal, deca su ga videla dok je sedeo na klupi pored reke. Rekli su i da je posle toga razgovarao sa čovekom koji je kosio livadu.

Pročitajte još:

To je bilo negde oko 12 časova, što je utvrđeno na osnovu toga što ga je nadzorna kamera usnimila.

Od danas za Milanom tragaju i pripadnici vojne policije, što je za naš portal potvrdio otac nestalog farmaceuta, Siniša Đorđević.

„Vojna policija će sa psom najpre pretražiti brdo ispod osmatračnice kod Bojaninih voda, a potom će nastaviti naviše ka Tremu, najvišem vrhu Suve planine. Vreme nam ne ide na ruku, puno je kiše palo pa je teren klizav, a na planini je magla i dosta smanjuje vidljivost. Posebno će biti teško da se sa dronom nešto uradi“, izjavio je Siniša za naš portal.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Milanova majka Marica je ranije za Novu ispričala šta se tačno dogodilo u ponedeljak.

“On je pre posla svratio i popili smo zajedno kafu. Pre toga je poslao neke službene mejlove. Rekao je da mora da ide službeno do Kliničkog centra, da odradi klinike. Nisam ga zadržavala jer sam znala da ima obaveze. Radio je kao zastupnik jedne velike farmaceutske kompanije i ponedeljkom je obilazio urologiju i onkologiju u Nišu, a ostalim danima ostala mesta na jugoistoku Srbije”, rekla je Marica.

Marica Djordjevic, majka nestalog Milana

Od ponedeljka od kada je Milanov službeni automobil pronađen na parkingu pored napuštenog planinarskog doma na Bojaninim vodama, za njim je u tom delu Suve planine tragalo više desetina građana, planinara, policajaca, šumara i pripadnika Gorske službe spašavanja. Pregledane su šume koje okružuju izletište, ali i planinski vrhovi Trem, Mosor i Sokolov kamen, kao i deo planine ka selu Veta i manastiru u tom selu.

“Kolege su rekla da je bio uznemiren”

Majka nestalog farmaceuta Marica izjavila je ranije za naš portal da je njen poslednji susret sa sinom bio običan susret majke i sina i nije primetila ništa čudno u Milanovom ponašanju, mada su se njegove kolege požalile da se u poslednjih mesec, dva čudno ponašao.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

“Kolege su rekle da je bio uznemiren, uplašen, i od jedne koleginice je potražio lekove za spavanje jer nije mogao da spava. Nama se nije žalio”, istakla je Marica.

VIDEO: Snimak hapšenja i zaplene 50 kg marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare