Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić je prethodne dve sezone osvajao MVP nagradu, a ove sezone će mu uručiti nešto potpuno drugačije ukoliko bude najbolji na svetu.

„MVP trofej“ kao takav više ne postoji.

PROČITAJTE JOŠ

Najkorisniji igrač NBA lige će u budućnosti dobijati „Majkl Džordan trofej“ koji izgleda potpuno drugačije od bilo kog drugog. Dakle, igrači više neće dobijati „MVP trofej“ ukoliko bude najbolji igrač lige, već će u vitrine staviti i „Majkl Džordan trofej“. Štaviše, retroaktivno će mu biti promenjen trofej od prošle sezone, pa sada i Jokić ima „Džordana“ u kolekciji.

Umesto sfernog oblika, pa čak i loptastog kakav je bio tokom godina. Od sada će se dobijati trofej koji nosi ime po najboljem košarkašku svih vremena i izgleda potpuno drugačije.

U pitanju je zlatna skulptura sa biserom na vrhu i izgleda drugačije od svakog do sada.

„Hakim Olajdžuvon trofej“ dobijaće najbolji defanzivac NBA lige, igrač koji odluči najveći broj utakmica poenima u završnici dobiće „Džeri Vest trofej“.

„Vilt Čemberlejn trofej“ ići će u ruke najboljem novajliji lige, „Džon Havliček trofej“ dobijaće najbolji šesti igrač, dok će „Džordž Majkan trofej“ ići u ruke igraču koji je najviše napredovao.

BONUS VIDEO Kako smo snimali film o Nikoli Jokiću u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar