Ivan Klasnić Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog bolesti izgleda potpuno drugačije.

Selekcija Hrvatske igra još jednu veliku utkmicu u svojoj istoriji u polufinalu Mundijala protiv Argentine u utorak od 20 časova i pokušaće da drugi put uzastopno zaigra u finalu.

Mnogi bivši asovi su već bili u Kataru da podrže „vatrene“, a za polufinale će im društvo praviti još jedan bivši reprezentativac.

PROČITAJTE JOŠ

Ivan Klasnić je imao priliku da oseti čar Mundijala 2006. godine u Nemačkoj, a sada je tu da podrži svoje sunarodnike.

Klasnić godinama izgleda bitno drugačije nego u igračkim danima. Zbog velikih zdravstvenih problema, koji uključuju višestruke transplantacije bubrega, njegov organizam je oslabio, nakon čega je zbog virusa izgubio kosu. U penziji je od 2013. godine.

Ivan Klasnić Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Njegov život se potpuno promenio krajem 2006. godine, kada su mu dijagnostikovani problemi sa bubrezima. Presađen je majčin bubreg, koji je telo odbacilo, a potom i očev, što takođe nije prihvaćeno. Tek posle treće transplantacije Klasnić je dobio dobar bubreg, sa koji živi i dana

Pijem tablete svako jutro i veče. Pokupio sam i neki virus, pa mi je kosa opala, ali lekari kažu da bi se moglo vratiti“, rekao je prošle godine i dalje u dobroj formi Klasnić.

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Ima 42 godine, u karijeri je igrao za St. Pauli, Verder, Nant, Bolton i Majnc, a za reprezentaciju Hrvatske postigao je 12 golova u 41 utakmici, uključujući i one na Svetskom prvenstvu 2006. i Euru 2008. gde je postigao gol za pobedu protiv Poljske u grupi.

BONUS VIDEO Prvi reprezentativni susret Lea Mesija i Luke Modrića