Zek Ledej, Foto: ABA/Mornar

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar na gostovanju u Baru rezultatom 64:6 posle uzbudljive završnice.

PROČITAJTE JOŠ

Imali su crno-beli veliku presnost na poluvremenu, ali su na kraju morali da se izbore za pobedu u dramatičnoj završnici.

Ključnu ulogu je odigrao Smailagić koji je trojkom i sjajnom odbranom doneo sedam razlike, a bitan koš je pogodio i Ledeja posle ofanzivnog skoka na 214 sekundi do kraja.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Smailagić sa 18 poena i sedam skokova, Koprivica je postigao 14 i to sve u prvom poluvremenu, dok je Ledej bio dvociifren sa 11 i takođe sedam skokova.

U redovima Mornara se istakao sa 18, dok je dvocifren bio i Smit sa 10.

Od samog starta je Partizan stavio Mornaru da želi da ostvari ubedljivu pobedu. Trojka Glasa i zakucavanje Koprivice su najavili efikasnu i atraktivnu igru crno-belih, a posle kratke serije Mornara, usledila je dominacija izabranika Željka Obradović.

Verovatno najbolju četvrtinu u karijeri je odigrao mladi Balša Koprivica koji je pogađao i iz kontre, i poludistance, a zakucao je čak četiri puta. Odlični su bili Madar i Kuruc u defanzivi, a tačku na sjajnu četvrtinu stavio je trojkom Gregor Glas u stilu Stefa karija. Partizan je vodio sa 13 poena prednosti uz efikasan napad.

Mornar je ponovo uspeo na kratko da se vrati u igru. Nekoliko solidnih odbrana i pogodaka, doveli su domaće na osam poena zaostatka, ali je to bilo sve.

Balša Koprivica, Foto Aba/Mornar

Mučili su se Barani u šutu za tri poena, a novu seriju i dvocifrenu prednost Partizanu je omogućio Smailagić. Zakucavanje, trojka pa dva bacanja i Partizan je uspeo da dođe do najvećih 15 razlike.

Imao je Mornar u završnici poluvremena priliku da se približi, ali su se ispromašivali, pa je pred veliki odmor bilo 14 razlike za ekipu Željka Obradovića.

U nastavku smo gledali potpuno drugačiji meč.

Ekipe nisu uspevale da nađu napadački ritam, a to je posebno važilo za Partizan koji je do završnice treće četvrtine postigao pet poena.

Ipak, dobra igra u odbrani i očajan šut domaćih su držali crno-bele  u prednosti od 7-8 poena.

Kada je delovalo da će to biti dovoljno u poslednjoj deonici, Mornar je malo po malo smanjivao prednost i došao na minus od četiri poena.

Tada je na scenu stupio Smailagić koji je i do tada jedini pogađao u nastavku i prvo sjajnom odbranom, a zatim i trojkom doneo sedam poena prednosti.

Umesto da tada privedu meč kraju na nešto više od minut do isteka vremena, crno-beli prave dve greške i Mornar se ponovo vratio na tri razlike i jedan posed zaostatka.

Tada je Ledej uhvatio ofanzivan skok posle blokade Mozlija na Smailagićz i na 14 sekundi do kraja doneo ključnih pet poena prednosti.

To je prelomilo meč, a Mornar je trojkom na kraju samo ublažio poraz.

Partizan sada ima 10 pobeda i dva poraza i deli drugo mesto sa ekipom FMP-a, odmah iza Crvene zvezde. Mornar je na skoru od četiri pobede i osam poraza.

ABA liga, 12. kolo

Mornar – Partizan 64:66

19.00 Cedevita Olimpija – Studentski centar

21.00 Budućnost – Krka

Nedelja

12.00 Mega – Zadar

18.45 Crvena zvezda – Borac

Petak

Igokea – Cibona 82:72

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mornar – Partizan 64:66

Dvorana: Topoolica, Bar. Sudije: Pukl, Majkić, Porobić

Mornar: Mihailović 8, Mićović 6, Jeremić 8, Živanović, Šehović 7, Smit 10, Gordić 18, Rakočević, Lazić, Marljukić, Miković, Mozli 7.

Partizan: Kurucs, Ledej 11, Zagorac 4, Avramović 5, Koprivica 14, Dangubić 2, Smailagić 18, Miletić, Mur 1, Glas 8, Trifunović, Madar 3.

40′ KRAAJ! Pobeda Partizana posle drame – 64:66

Dva brza napad Mornara i sjajna rola Mozlija, vratili su dramu u meč u Baru. Obradović je morao da traži tajm-aut. U sledećem napadu je Ledej krenuo na zakucavanje, ali ga je Mozli sjajno izblokirao. Međutim, Ledej hvata ofanzivni skok i biva fauliran nakon čega pogađa oba slobodna bacanja za pet razlike na 14 sekundi do kraja. Mornar je došao do slobodnih bacanja na devet sekundi do kraja utakmice, a Mićović je pogodio oba za minus tri. Mornar je napravio prekršaj nad Avramovićem na pet sekundi do kraja. Bek Partizana je pogodio oba, a mornar samo trojkom ublažio poraz.

39′ Smailagić junak Partizana – 55:62

Posle velike greške crno-belih, Gordić je u kontri mogao da smanji na dva razlike, ali je sjajno reagovao Smailagić. Usledila je trojka kojom je možda i prelomljen meč.

38′ Gordić čuva Mornar – 55:59

Nije Partizan prelomio meč, pa je Gordić sa tri poena ponovo uneo dramu u utakmicu. Posle promašaja Smailagića, Gordić je u kontri došao do sdva bacanja i ušlo se u neočekivanu dramu u završnicu

37′ Partizan se odlepio, odbranom lomi utakmicu – 51:59

Smailagić je posle skoka u napadu popravio novi promašaj crno-belih, pa je Partizan došao do daha. Posle promašaja Šehovića za tri, Ledej je pogodio za devet razlike. Mozli je samo jednom bio precizan sa linije bacanja,a PArtizan promašio sledeći napad

35′ Mornar blizu povratka, ali ne uspeva – 50:55

Propustili su domaći da se vrate na koš zaostatka, a to je iskoristio Avramović i prodorom pogodio za sedam razlike. Gordić je u sledećm napadu u svom stilu pogodio preko ruke, a Avramović na drugoj strani izgubio loptu. Međutim, Mornar ponovo nije uspeo da smanji ispod pet posle tri promašaja u jednom napadu.

33′ Mornar sve bliži Partizanu – 48:53

Pogodio je Mornar i u drugom napadu, ali se razigrao Smailagić koji je sjajno zakucao. Usledio je promašaj Mornara, ali Zagorac na otvorenom šutu za tri poena to nije kaznio. Gordić je u sledećm napadu navukao kompletnu odbranu i asistirao Smitu za zakucavanje.

31′ Mornar topi prednost – 44:51

Promašio je Partizan prvi napad, a Jeremić to kaznio trojkom za minus pet. na Drugoj strani, Smailagić je fauliran u šutu za tri poena. Pogodio je igrač Partizana dva od tri.

30′ Kraj užasne četvrtine – 41:49

Nastavio je Partizan da promašuje, Mozli je brutalno blokirao Mozlija, ali je trener domaćih dobio tehničku i omogućio Muru da konačno postigne poen. U poslednjem napaduje pokušao Gordić, ali je promašio.

28′ Smailagić prekida agoniju Partizana – 39:48

Posle pogotka sa bacanja Gordića, ponovo smo videli promašaje da bi Partizan iz kontre konačno zakucavanjem Smailagića postigao tek drugi koš iz igre.

27′ Užasna košarka, niko ne može ništa da pogodi – 37:46

Neverovatna četvrtina sa malo poena. Partizan promašuje otvorene šuteve, dok Mornar prilično greši u želji da se što pre vrati.

25′ Očajan napad Partizana, Mornar propustio priliku – 37:46

Konačno je Partizan pogodio preko Glasa, a Madar je bio polovično precizan sa penala. Sa druge strane, Mornar je stao pa je Partizan odbio nalet.

23′ Serija Mornara, drama u najavi – 35:43

Mornar otvara seriju poena i o zakucavanjima. Mozli i Smit su smanjili prednost Partizana na 10 razlike, da bi Gordić prodrom nastavio seriju.

21′ Nema poena u nastavku – 29:43

Drugo poluvreme je počelo po jednim promašenim napadom. Mornar je promašivao trojke, Partizan propustio da lepe akcije završi poenima.

20′ Velika prednost Partizana na poluvremenu – 29:43

Serija promašaja uz završnici uz lep pogodak Dangubića za veliku razliku na poluvremenu.

18′ Koprivica nastavio da puni koš Mornara – 29:41

Pogodio je Koprivica dva bacanja za 15 poena viška, a Jeremić je konačno postigao i prvu trojku za domaći tim

17′ Konfuzna igra obe ekipe – 36:39

Loša sekvenca oba tim koji su u jurnjavi promašili nekoliko napada.

16′ Dominacija Smailagića, velika prednost Partizana – 26:39

Odmah je zakucao Ledej posle tajm-auta, dok je sa druge strane odgovorio lepim prodorom Gordić. Onda je usledila dobra akcija i trojka Smailagića. Posle brutalne blokade Kuruca, Partizan je u kontri došao do dva bacanja koje je realizova Smailagić.

15′ Partizan čuva prenost – 24:32

Vezao je Partizan dva dobra napada, a konačno je pogodio Smailagić. Mornar je uzvrati poenima sa linije bacanja, a usledio je i prvi tajm-aut Obradovića.

13′ Serija promašaja – 20:28

Posle novih poena Šehovića za Mornar, Avramović je sa linije bacanja prekinuo seriju rivala. Usledila su dva promašaja domaćih i dva Partizana koja su došla zbog grešaka Smailagića. Međutim, Jeremić promašuje trojku, pa se rezultat nije menjao.

Trojka Glasa na isteku prve četvrtine

11′ Mornar spustio razliku – 18:27

Partizan iz dva pokušaja nije uspeo da postigne poene u prvom napadu, što je iskoristio Mornar koji je preko Smita došao do poena zakucavanjem, a Amerikanac je propustio da pogodi dodatno bacanje.

10′ Glas kao Kari uz zvuk sirene – 16:27

Taman se vratio Mornar na jednocifren zaostatak, ali je Glas trojkom u stilu Stefa Karija pogodio u poslednjim sekundama.

9′ Koprivica je nezaustavljiv – 12:24

Pogodio je Gordić uz faul, ali nije ubacio dodatno bacanje. Crno-beli su posle dva ofanzivna skoka posle dužeg vremena ostali bez poena u napadu. Međutim Mornar to nije iskoristio i usledilo je novo brutalno zakucavanje Koprivice.

7′ Šta radi Koprivica – 8:22

Partizan igra brutalnu odbranu koja je naterala Mornar na novu grešku, a usledilo je novo zakucavanje Zagorca. posle promašaja domaćih, Koprivica je zakucao i treći put. Sjajna igra mladog centra.

6′ Nova serija partizana – 8:18

Ledej je konačno uzeo prvi šut i pogodio trojku, ali je Mornar uzvratio zakucavanjem. U sledećoj akciji, lep koš posle okreta je pogodio Koprivica. Crno-beli su se zatim odbranili, a Madar iz polukontre doneo najvećih šest razlike. Posle nove dobre odbrane, Koprivica je iznudio faul i pogodio oba bacanja za novo uvećanje prednosti, pa su domaći zatražili tajm-aut. Ni to nije pomoglo, jer je već u prvom napadu Madar ukrao loptu, a Koprivica zakucao u kontri za osam poena od početka meča.

Balša Koprivica, Foto Aba/Mornar

3′ Ekspresan odgovor Madara – 6:7

Nakon poena Gordića sa linije bacanja, sjajno je Zakorac probio i poentirao na obruču. Usledio je po jedan promašen napada na obe strane, nakon čega Mihailović pogaša prvi put iz igre za Mornar. Posle greške Madara, Mornar je još jednom pogodio i brzo se vratio u egal.

1′ Furiozan start Partizana – 0:5

Glas je pogodio trojku posle nekoliko sekundi i sjajno otvorio utakmicu. Morbar je sa druge strane svoj šut promašio. Odmah je usledilo i zakucavanje Koprivice za fenomenalan početak Partizana

16.59 Mozli protiv bivšeg kluba

Vil Mozli će po prvi put igrati protiv bivšeg kluba. Sa druge strane, Glas je za dobru partiju protiv Poljaka dobio nagradu u vidu mesta u startnoj petorci.

16.42 Sjajan doček za crno-bele u Baru

„Sutra na terenu Topolice ljuti rivali, pre i posle utakmice sportski prijatelji. Najbolji košarkaški trener Evrope svih vremena Željko Obradović sa saradnicima iz Partizana na druženju sa čelnicima Mornara u Baru“, piše na Tviteru domaćeg tima uz fotografiju druženja. Prava slika sporta u regionu.

16.40 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti duel košarkaša Mornara i Partizana u Baru.

BONUS VIDEO Uroš Trifunović probao da zakuca i raskrvario glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar