Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina otputovala je u Letoniju na Svetsko prvenstvo koje na programu od 3. do 11. jula.

Selektor Zoran Lukić je dan pred put odredio kojih 12 momaka će nositi dres nacionalnog tima: Mihailo Petrović, Aleksa Kovačević, Stefan Todorović, Nikola Ðurišić, Lazar Stefanović, Matija Belić, Nikola Jović, Petar Kovačević, Filip Škobalj, Vojin Medarević, Mihailo Mušikić i Lazar Joksimović.

Poslednji filter nisu prošli Nikola Manojlović i Mihajlo Bošković.

PROČITAJTE JOŠ

„Žao mi je… Manojlović je imao specifičnu sezonu, a Boškoviću sam rekao da će dobro živeti od košarke, ako nastavi da radi i da se trudi“, rekao je Lukić za sajt KSS.

Izbor nije bio lak i došao je posle mesec dana napornih priprema.

„Uspeli smo da probamo veliki broj igrača. Ipak, ovo je jedini šampionat mlađh kategorija ovog leta koji ima takmičarski značaj, ostalo su čelendžeri. Svi igrači su dobili šansu i veliki posao je urađen. Trudili smo se da im usadimo filozofiju igre. Iza svih nas je ova čudna kovid sezona i sve je bilo podređeno igračima, da se maskimalno adaptiraju“, istakao je Lukić.

Srbija je u grupi sa selekcijama Irana, Portorika i Letonije, a tim redom će i igrati utakmice.

„Ipak je to Svetsko prvenstvo i niko tamo ne dolazi turistički. Ne volim da prvim grupe favorita. Jedna stvar je papir, a potpuno druga teren“.

Prema sistemu takmičenja, prvi krug se igra za raspodelu startnih pozicija, a sve ekipe idu dalje.

Grupa u kojoj je Srbija ukršta se sa A grupom, u kojoj su Senegal, Kanada, Litvanija i Japan.

„Ne razmišljamo tako daleko. Naše misli su usmerene ka prvoj utakmici protiv Irana. Radi se o atipičnoj ekipi, koja je izuzetno brza, bez mnogo taktičkih detalja. Rekao bih ona klasičaa ‘ran en gan’ igra. Trudićemo se da utakmicu uvedemo u naš ritam, koji nama odgovora“, poručiio je selektor Lukić.

Mladi košarkaši Srbije prvi meč igraju 3. jula protiv Irana od 21 sat. Dan kasnije u istom terminu rival je Portoriko, a 6. jula od 18 časova na programu je duel sa Letonijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar