Foto: Tanjug / AP Photo/Brynn Anderson

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Milvoki Bakse u četvrtoj utakmici finala istoka NBA lige sa 110:88 u svojoj Stejt Farm areni.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je jedan od najefikasnijih u pobedničkom timu, pošto je ubacio 20 poena i imao je pet asistencija i tri skoka.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je obeležila povreda Janisa Adetokumba, glavne zvezde Milvokija i prošlogodišnjeg MVP-ja, koji je na terenu proveo svega 24 minuta pre nego je zbog oštećenja kolena morao da napusti igru.

Grčki košarkaš se uhvatio za levo koleno sredinom treće četvrtine kada je probao da izblokira Klinta Kapelu na zakucavanju.

Posle jezive scene pri doskoku, Janis je napustio teren šepajući, a Milvoki je u tim trenucima gubio deset poena razlike i nije imao mnogo šanse da nadoknadi minus.

„Grik Frik“ je stoga sakupio samo 14 poena i osam skokova, a Baksi veliku bojazan hoće li moći uopšte da se oporavi i vrati u seriju koja je sada izjednačena na 2:2.

Kada je reč o Atlanti, ona je posle povrede Janisa samo uvećala prednost i bez većih problema trijumfovala i bez svoje prve zvezde.

Efikasniji od Bogdanovića bio je samo Lu Vilijams, koji je imao 21 poen. Bogdanović je u igri proveo oko 33 minuta, a Hoksi su pokazali da je povreda iza njega.

Srpski bek se nije proslavio u šutu, ali je morao da nadomesti izostanak Treja Janga, pa je iz igre imao 7/19, ali je trojke šutirao sa vrlo pristojnih 6/14.

Kevin Huerter je sa 15 poena bio treći strelac Atlante, koliko je imao i Klint Kapela, dok je Kem Rediš postigao 12, a Danilo Galinari deset poena.

U timu Milvoki Baksa istakao se još samo Kris Midlton koji nije imao dobro šutersko veče sa 16 poena (6/17 iz igre), kao i Džru Holidej koji je bio bolji od ostalih sa 19 poena.

Sledeći meč u seriji dva tima je na programu drugog jula, a domaćin će biti ekipa iz Viskonsina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar