Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić prihvatiće smanjenje plate posle odluke čelnika kluba da na taj način dođe do racionalizacije troškova.

Prekid sezone u Španiji usled pandemije koronavirusa uslovio je da čelnici katalonskog kluba razmotre opciju smanjenja primanja.

Odlučeno je da se u fudbalskom klubu plate smanje za čak 70 odsto, a ista stvar će se odnositi i na ostale sekcije, pa i košarkašku.

Kako prenosi „Mundo Deportivo“, Mirotić se u početku protivio načinu na koji klub želi to da uradi.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodno su na sastanku sa kapitenom Antom Tomićem i Pau Ribasom klupski čelnici zatražili od igrača da prihvate umanjenja, ali to nije prošlo bez jakog otpora.

Na kraju, izgleda će igrači ipak morati da popuste, a Mirotić je prema pisanju lista promenio stav posle razgovora sa predsednikom Đozepom Marijom Bartomeuom.

Mirotić je najplaćeniji evropski košarkaš u ovom trenutku, godišnje zarađuje oko 4,9 miliona evra, a ima ugovor na četiri godine.

Barselona se trenutno oslanja na privremeni zakon o zaposlenju u Španiji (ERTE) i prema njemu igrači neće imati drugog izbora osim da prihvate umenjenje primanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram