Nikola Milutinov; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić otkrio je u kakvom su stanju Nikola Milutinov i Nemanja Nedović.

Grafika: Slađana Đermanović

Povrede su posebno morile srpski tim pred Evrobasket koji Srbija počinje u petak od 21 sat protiv Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

Na spisku se nisu našli Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, iako ih je Svetislav Pešić lani video kao okosnice svog tima „orlova“.

Bogdan se nije našao na spisku zbog povrede kolena, Bjelica je povredio list tokom priprema i obojica su morali da se povuku.

Nikola Milutinov je zbog viroze dan, dva duže od ostalih saigrača ostao u Beogradu, ali će se priključiti naknadno.

„Možemo i za njega (Milutinova) da kažemo. Nisam imao priliku da to sinoć saopštavam. Odredili smo ekipu, bilo je povreda, svega pomalo. Sezona u kojoj su naši igrači, ali ne samo naši, nego i drugi. To se isto kod nas dešava i dešavalo se na razne načine jer je sezona za reprezentatitvce bile duga, igrali su do kraja. Ogromni su napori i sve te stvari se dešavaju ne dolaze kao iznenađenje, nego su razlog ovog što sam prethodno rekao. Vodimo računa i želimo da vodimo računa. Videli ste da sam ja sa direktorom reprezentacije Tarlaćem i trenerskim štabom, da smo tek sinoć doneli odluku. Ne zato što smo nešto želeli da to uradimo, nego jednostavno jer smo imali sve te probleme“, počeo je Pešić na konferenciji pred Holandiju.

Obrazložio je potom zbog čega je definitivno morao da odustane od pozivanja Bjelice, mada je „Profesor“ jedan od dvojice kapitena uz Vladimira Lučića.

„Bjelica jednostavno nije mogao da se priključi i trenira kako smo mi očekivali. Meni je strašno žao, a u glavi sam uvek imao da ću biti s njim i on sa mnom, ali sve ovo je deo sporta. Bogdanović je imao tešku povredu, morao je na operaciju. Njega sam planirao kao jednog od nosećih igrača, ali tako se desilo. Želeo bih da istaknem, pošto imam iskustvo i u Nemačkoj i u Jugoslaviji, Srbiji kako želite“, kaže Pešić.

Ističe da gaji samo poštovanje za košarkaše koji se nisu našli na konačnom spisku za Evrobasket, a ostali su do kraja priprema.

„Igrači kojima smo se zahvalili, nismo nikoga precrtali, odbacili. Igrači kojima smo se sinoć zahvalili su oni koji su ostali do poslednjeg treninga. Moram da izrazim apsolutni respekt i zahvalnost momcima koji su pokazali da i dalje žele da ostanu u ovom procesu i da žele da budu članovi reprezentacije i na ovakav način. Oni su deo tima kao i ova dva igrača (Milutinov i Nedović). Naravno da je bila i odluka vezana za Nikolu. On je sad super, profesor Dragan Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane, već danas spremam, možda dođe sutra i mi smo srećni da je već osposobljen. Možda će već sutra da dođe“, objasnio je selektor Srbije.

VIDEO Šta kažu Nedović i Micić pred početak Evrobasketa

Kada je reč o Nemanji Nedoviću, tu je doneo dobre vesti. Nemanja se oporavio od hematoma iz meča sa Slovenijom. Odradio je nekoliko treninga, premda je propustio pripremne mečeve.

„Nedović je trenirao izvanredno, došao je spreman, trenirao je izvanredno do tog pada sa Blažičem u jednom duelu. Međutim, to je prošlost. Apsolutno je sanirao to sto posto, već je imao tri treninga uzastopno, odradio je sve. Medicinski test, fizički test. Bio bi još spremniji i bolji da nije to doživeo protiv Slovenije. Polako ćemo i njega da ubacujemo u tim. Njegovo iskustvo i mogućnost da igra na više pozicija nam otvara više opcija. Raduje me da je tu. Znate da sam radio sa njim u dva navrata dok je još bio Nemanja, a sad je već Nedović. Dobro je da se oporavio „, naglasio je selektor Pešić.

BONUS VIDEO: Pogledajte poslednje pripreme košarkaša Srbije za Evrobakset, Gudurić zapalio mrežicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar