Miloš Teodosić
Foto: STARSPORT

Za čuvenog hrvatskog košarkaša Roka Lenija Ukića je Miloš Teodosić, igrač Crvene zvezde, drugi najbolji dodavač u istoriji.

Kako kaže, samo Medžik Džonson je ispred Srbina.

Pročitajte još

„Teodosić je jedan od najtalentovanijih evropskih plejmejkera protiv kojih sam ikada igrao. Ovo moram da kažem, znam da će da vam zvuči čudno ova moja izjava, ali želim da kažem. Za mene je Miloš, drugi najbolji dodavač svih vremena na svetu, u istoriji“, rekao je Ukić u podkastu „Inkubator“.

Nastavio je da ga hvali.

„On je igrač koji nije atletičan, nije mogao da radi toliko stvari sa prodorima, kao većina nekih drugih poput recimo Džejsona Kida. Ali, toliko vidi koraka unapred. Nije Lebron, koji napravi prvi korak, pa je kompjuter. Videti nešto što niko ne vidi. Uzmite njegove najbolje poteze, šta je sve video na terenu. Ne znam da li troje ljudi u istoriji to može da vidi. To je neko moje mišljenje za njega. Ne čudi me što sa tim znanjem o igri, talentom, da sada u poznim godinama. Na nekom nižem nivou, igra dvadesetak minuta u ekipi koja je u donjem delu tabele Evrolige, može to sa pola gasa, nije nešto na šta je navikao, tako da me to ne čudi.“

Nije gledao večite u Evroligi.

„Nisam pogledao nijednu utakmicu ni jednih ni drugih u Evroligi ove sezone. Nisam očekivao ni više ni manje, jer me nisu interesovali. Gledao sam Zvezdu protiv Splita. Nisam ništa gledao u Evroligi“, zaključio je Roko Leni Ukić.

Teodosić ima 37 godina i jedan je od ključnih igrača Crvene zvezde.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar