Trener Mege Dejan Milojević isključen je zbog burnih protesta FOTO: STARSPORT

Košarkaši Mega Bemaksa savladali su Slobodu sa 82:73 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća gde će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Tesna pobeda favorita ostala je u senci isključenja Dejana Milojevića, trenera pobedničkog tima. Bivši reprezentativac, poslovično miran, potpuno je izgubio živce tokom četvrtfinala u Nišu.

Milojević je bio nezadovoljan odlukom da se ne dosudi faul nad Kendrikom Perijem u završnici prvog poluvremena. Najpre je dobio prvu tehničku zbog protesta, odmah zatim i drugu, isključujuću, a saradnici su ga jedva sprečili da ne nasrne na arbitre, prevashodno Aleksandra Glišića.

Uspeli su nekako da smire Milojevića i jedva su ga odvukli sa parketa.

Sjajna dabl-dabl partija Marka Simonovića FOTO: STARSPORT

Na parketu „Čaira“, Mega se prilično mučila u hali u kojoj je 2016. osvojila Kup Radivoja Koraća. Sada umalo da doživi eliminaciju već na prvom koraku.

Užičani su se vrlo dobro pokazali u prve dve četvrtine i, pre svega sjajnom igrom u drugoj deonici, na odmor otišli sa osam poena prednosti.

U momentima kad u redovima abaligaša nije baš sve funkcionisalo idealno, priključak je održavao veoma raspoloženi Marko Simonović koji je ostvario dabl-dabl sa 32 poena uz 13 skokova.

PROČITAJTE JOŠ

Mega je čvrstom odbranom i sigurnom igrom u ofanzivi u trećoj deonici najavila prekret. Usledila je serija 18:0 koju su trojkama režirali Mesiček i Tanasković, i tako sprečili senzaciju u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Najefikasniji u timu Slobode bio je Stefan Simić sa 18 poena, dok je Ranko Simović postigao dva manje uz čak 13 skokova, što ipak nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Mega je trijumfom nad Užičanima zakazala polufinalni susret sa Crvenom zvezdom koji će se odigrati u subotu od 17 sati.

Košarkaši Mega Bemaksa savladali su Slobodu sa 82:73 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća gde će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

KUP RADIVOJA KORAĆA
ČETVRTFINALE
Četvrtak:
Crvena zvezda – BKK Radnički 107:67
Mega Bemaks – Sloboda 82:73

Petak:
FMP – Dinamik 17
Partizan – Borac Čačak 19.30

POLUFINALE
Subota:
Crvena zvezda – Mega Bemaks 17
FMP/Dinamik – Partizan/Borac Čačak 21

FINALE
Nedelja 21