Mijailović: Skočili su na mene zbog ’99, ali želimo titulu na terenu

Košarka 30. mar. 202021:01 > 21:22
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović pričao je u klupskoj emisiji o nužnom revidiranju budžeta posle ukidanja varednog stanja, tituli, prekidu sezone, Lučiću i Milosavljeviću, evropskim takmičenjima.

Mijailović je odgovarao na pitanja navijača koji su bili zainteresovani za finansije usled krize izazvane pandemijom koronavirusa.

„Sigurno će se smanjiti budžeti i kod igrača i kod stručnih štabova, jer će prosto biti manje novca na tržištu. Ekonomija na svetskom nivou ima svakodnevne udarce i posledice. Države pokušavaju da saniraju svakojakim merama, a ostaje pitanje kakve će posledice kompanije imati posle sve ovoga. I ja sam vlasnik nekoliko kompanija. Jednostavno nema aktivnosti, prometa, a troškovi samo dolaze. Ostaje pitanje koliko će ostati za ulaganje u sport. Neće biti isto“, kaže prvi čovek crno-belih i dodaje:

Lučić i Milosavljević

Mijailović je naveo i kako bi mnogo voleo da zadrži kostur ekipe, koja je pokazala da ima karakter i da zna da se bori, kako je naveo. Što se tiče pojačanja:

„Dao bih sve da se (Vladimir) Lučić i (Dragan) Milosavljević priključe Partizanu, ali ne znam koliko je to realno. Razgovaraćemo sa strukom kada za to dođe vreme. Želeli smo ih i prošlog leta, nije nam se ispunilo“.

„Moraćemo da se zadovoljnimo nečim manjim, da se takmičimo na drugom nivou. Nije mi suđeno da se uvalim u toplu fotelju i da uživam na ovom mestu, nego ćemo morati da se mučimo i narednih godina. Biće jako teško ispoštovati plate sve do kraja godine. Gledamo da preživimo i da se spremimo za narednu sezonu“, rekao je Mijailović..

Mnogo se pričalo proteklih dana o tome da Partizan, kao prvoplasirani, treba da osvoji ABA ligu ako dođe do definitivnog prekida sezone.

„Mi smo našim igrama izborili dobre pozicije na tabelama u ABA ligi i Evrokupu. Nama neće značiti bilo kakva odluka za ‘zelenim stolom’ i pred bilo kakvim komisijama, želimo da osvojimo našu titulu na parketu. Mnogi su skočili na mene kad sam pričao kako je neko 1999. godine došao na broj jedan, a kako je broj dva igrao Evroligu. Ne znamo kako će se završiti Evroliga, ni da li će ABA imati mesto u Evroligi, bez obzira na kraj. Sve je to daleko od realnosti“, izjavio je Mijailović.

Foto: Starsport

Navijače Partizana je zanimalo i šta će se dogoditi ako se sezona u ABA ligi poništi. Da li crno-beli mogu do elitne scene preko specijalne pozivnice? Poznato je da takmičenje na Jadranu od sledeće sezone gubi zagarantovano mesto, ali bi trebalo, prema svim najavama iz Evrolige, da dobije vajld kartu.

„Najbolje je da sačekamo da prođe virus, pa ćemo se, kada sve prođe, boriti za poziciju Partizana i u Evropi i na Jadranu“.

Mijailović je otkrio i gde su igrači, odnosno trener Andrea Trinkijeri.

„Većina igrača je u Americi, Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Od ljudi u klubu, neko radi, neko ne radi. Nema aktivnosti, nema treninga“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram