EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Divan kraj sezone

Košarkaš Efesa Vasilije Micić sumirao je utiske nakon što je njegov tim osvojio titulu šampiona turske lige, po 16. put u istoriji.

Efes je sa 3-0 u finalu pobedio Karšijaku, a Micić je odigrao maestralnu seriju, pa je u poslednjem meču ubacio 29 poena, od čega je bilo sedam trojki.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma sam srećan. Srećan sam zbog tima. Ovde smo već pet godina i to je veoma dug period kada se pogleda. Kostur tima je na okupu pet godina. Trener, medicinski tim, svi. Prvo želim da im čestittam. Zbog onoga što su uradili za nas i mene. Čestitamo i Karšijaki. Imali su sjajnu sezonu. Veoma su opasni. Nije bilo lako pobediti ih. Titula u šampionatu je sjajna“, rekao je Micić.

Prisetio se i nekih slabijih izdanja.

„Odigrao sam dve katastrofalne utakmice protiv Fenerbahčea, ne samo jednu. Kada igram loše, trudim se da ostanem fokusiran. Uvek postoji nova šansa, mislim da sam posvećen košarci. I moji saigrači znaju koliko se trudim. Posebno želim da čestitam Vilu Klajburnu. Uplašio sam se kada se povredio u poslednjem meču. Imao sam istu povredu. Srećan sam što je dobro“.

Efes u Evroligi nije uspeo da se plasira u Top 8, ali je pre toga dva puta zaredom osvajao titule.

„Mislim da sezona u Evroligi nije bila toliko neuspešna. Bila je ovo nova situacija za nas. Šejn Larkin je dugo bio povređen i odsutan. Šejn je moj omiljeni saigrač. Kruno Simon nije bio tu, jako mi je nedostajao. Igrali smo dobro u poslednje vreme, našli smo ritam, ali to nije bilo dovoljno za plej-of. Bili smo skromni, nismo previše lično shvatali rezultate. Dobro smo završili sezonu. Imamo poseban tim, pojedince. Dobar smo tim. Mislim da nismo podbacili ove sezone. Možemo mnogo toga da naučimo jedni o drugima“.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar