Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

U okviru 21. kola Evrolige odigrane su samo dve utakmice - Monako je bio bolji od Bajerna iz Minhena 83:78, dok je Barselona savladala Anadolu Efes 82:77.

Monako je na gostovanju timu iz Bavarske do trijumfa stigao na „srpski“ pogon, pošto je Danilo Anđušić odigrao odličnu utakmicu i ubacio 16 poena. Bolji od njega bio je samo Majk Džejms, koji je u dresu tima koji sa klupe predvodi Saša Obradović ubacio 26 poena.

#related-news_0

Bajern je imao prednost tokom prve dve četvrtine, imali su 35:28 u završnici prvog poluvremena, ali je od tog trenutka Monako ušao u seriju, ubacio 12 vezanih poena, nakon čega se praktično više nisu osvrnuli.

Tim Andree Trinkijerija predvodio je Kori Volden sa 26 poena, Vladimir Lučić je dodao 26, dok je Ognjen Jaramaz ubacio šest poena.

U drugoj utakmici punoj neizvesnosti Barselona je na svom parketu bila bolja od Anadolu Efesa sa samo pet poena razlike, iako su Katalonci tokom većeg dela meča kontrolisali dešavanja na arketu.

Na kraju, 16 poena Rokasa Jokubaitisa, 15 Nikole Mirotića u pobedničkom timu, dok su u Efesu najbolji bili Vasilije Mcić sa 18 i Šejn Larkin sa 17, dok je Filip Petrušev na parketu proveo samo osam sekundi.

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare