Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Vasilije Micić pružio je fantastičnu partiju u pobedi nad Panatinaikosom, dok su Nikola Kalinić i Vanja Marinković bili bolji od Vladimira Lučića u okviru 31. kola Evrolige.

Micić je meč protiv Panatinaikosa završio sa 21 poenom, uz samo dva promašaja iz igre, pošto je za dva poena šutirao 7/8, dok je pogodio jedan od dva šuta za tri.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored toga, Micić je dodao još sedam asistencija. Kako su dvocifreni bili još Brajant Danston sa 15, Rodrig Bobua i Šejn Larkin sa 13, Efes je do pobede nad Panatinaikosom stigao relativno lako.

Ključna je bila druga deonica, tokom koje je Efes nakon 24:21 u provj četvrtini razliku povećao na 10 poena (43:33), a potom u trećoj deonici sačuvao dvocifreni plus koji je u završnih deset minuta povećan i na 20 razlike.

O formi Micića dvoljno govori poruka koju je objavila Evroliga sa jednim veoma interesantnim zahtevom:

„Opišite formu ovog čoveka uz jedan smajli.“

Nemanja Nedović nije nastupio ni na ovoj utakmici zbog povrede lista, pa su „zelene“ predvodili Mario Hezonja sa 14 poena, te Zek August i Konstantinos Mitoglu sa po 10 poena.

Efes je ovom pobedom došao do 20. pobede u sezoni, pa ga očekuje borba sa moskovskim CSKA za drugu poziciju na tabeli pred plej-of, dok je Panatinaikso poražen po 19. put i zauzima 16. mesto na tabeli.

U preostalim utakmicama današnjeg programa, Makabi je na gostovanju Žalgirisu slavio sa 88:81, Real Madrid je u Francuskoj savladao Asvel 74:71, dok je u srpskom derbiju Nikola Kalinić u dresu Valensije bio bolji od Vladimira Lučića i minhenskog Bajerna 83:76.

Kalinić je bio jedan od najboljih u svom timu, pošto je sa 12 poena bio drugi strelac iza Majka Tobija (18), a dodao je i tri skoka, dve asistencje, jednu ukradenu loptu, dok je Vanja Marinković ubacio tri poena. Sa druge strane, Lučić je brojao do 20 uz šut za dva poena 5/5 i tri pogođene trojke iz šest pokušaja, ali sjajna partija nije pretočena u trijumf.

Ovom pobedom Valensija je napravila veliki krorak ka mestu među osam najboljih, pošto ima pobedu više uz dva meča više od Zenita, dok je Bajern peti na tabeli sa 19-12.

Evroliga, 31. kolo

Četvrtak

CSKA – Crvena zvezda 87:72

Anadolu Efes – Panatinaikos 85:65

Žalgiris – Makabi 81:88

Asvel – Real Madrid 71:74

Valensija – Bajern Minhen 83:76

Petak

18.00 Himki – Zenit

19.00 Baskonija – Armani

20.00 Olimpijakos – Fenerbahče

21.00 Barselona – Alba

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar