Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od CSKA u meču 31. kola Evrolige rezultatom 87:72.

CSKA je utakmicu otvorio serijom 7-2, Zvezda je uzvratila preko Davidovca i Lojda, stigla do 7:7, ali su se u tim trenucima domaći razigrali. Prvo je Džejms pogodio trojku, zaim su poene dodali Heket, Šengelija i Vojtman, a nakon prvih 10 minuta razlika je bila 31:19.

U drugoj četvrtini CSKA je, predvođen Vojtmanom, razliku povećao na 16 (40:24), dok su najvećih +17 imali tačno na polovini druge deonice, 43:26.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je uspela da u nastavku četvrtine uhvati priključak preko Lojda i Jagodić-Kuridže, ali ne i da ugrozi vođstvo domaćina pre kraja prvog poluvremena, pa se na pauzu otišlo sa 50:39.

Početak drugog poluvremena pripao je Davidovcu koji je prvo pogodio trojku, potom bio precizan i za dva, da bi na 4:27 pre kraja treće deonice asistenciju Kuzmića pretvorio u svoj 20. poen i tako postavio sopstveni rekord u Evroligi. Prethodno, 2018. godine je protiv Fenerbahčea ubacio 18.

Zvezda je na momente uspevala da priđe Moskovljanima, ali su odgovori bili gotovo momentalni, pa je trojkom Vojtmana u završnici treće deonice CSKA otišao na 71:56, i tu razliku su sačuvali do samog kraja meča.

Poslednjo put Zvezda je propretila nakon trojke Simonovića kojom su prišli na 74:66, ali je Noko promašio zicer, a nedugo potom je i Lojd na minusu od devet poena promašio otvorenu trojku, pa je u nepovrat otišla poslednja prilika Zvezde da priđe.

Na kraju, 87:72 za CSKA i 20. pobeda tima iz Moskve kojom su se osvetili Zvezdi za poraz iz prvog dela sezone, dok je ovo bio 22. poraz crveno-belih od početka sezone.

Zvezdu je predvodio Davidovac sa 20 poena, Noko je imao 12 uz 10 skokova, dok je Hol brojao do 11. Kod CSKA čak pet košarkaša je imalo dvocifren učinak, od čega su Šengelija sa 16, Heket sa 15 i Vojtman i Klajburn sa po 14 prednjačili, a Džejms je dodao 13.

Evroliga, 31. kolo

CSKA – Crvena zvezda 87:72 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

Dvorana: Megasport arena

Sudije: Fernando Roća, Elijas Koromilas, Mikele Rosi

CSKA: Lundberg 2, Komenko, Džejms 13, Ukov, Heket 15, Antonov 3, Strelnijeks 2, Voitman 14, Klejburn 14, Šengelija 16, Kurbanov, Erik 8

Crvena zvezda: Hol 11, Volden 2, Lojd 9, Uskoković, Davidovac 20, Radanov, Dobrić 6, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić, Noko 12

Kraj

Poraz Zvezde u Moskvi.

39′ CSKA pred pobedom

Moskovljani imaju 13 poena prednosti (85:72) na 1:37 pre kraja utakmice.

37′ Rampa Šengelije nad Lojdom

Ne ide večeras Džordanu Lojdu, mogao je u kontri da poentira, ali je Šengelija uspeo da ga izblokira kada su već bili viđeni poeni u košu domaćeg tima.

36′ Serija Zvezde 8-2

Uspeli su crveno-beli da priđu na devet poena, nakon velike požrtvovanosti Noka Lojd je ostao sam na trojci, ali je promašio šut, a CSKA iskoristio naredni napad i vratio dvocifrenu prednost.

34′ Simonović pogađa trojku, Zvezda na -8

Fantastičan je Davidovac večeras, ukrao je loptu, uposlio Simonovića, krilni košarkaš crveno-belih je pogodio trojku, pa je Itrudis zatražio tajm-aut.

Počinje četvrta četvrtina

Trojka Klajburna, 74:59 za CSKA na samom početku poslednjih 10 minuta.

30′ Trojka Simonovića, Zvezda na -12

Crveno-beli imaju 12 poena minusa pred početak poslednjih 10 minuta nakon što je Simonović uspeo da pogodi trojku, pa Zvezda u završnih 10 minuta ima minus od 12 poena, 71:59.

29′ Vojtman pogađa trojku, Kuzmić maši zicer 

Ostao je Votjman sam u ćošku, pogodio je trojku uprkos odličnoj odbrani Zvezde, da bi potom Kuzmić prvo promašio zicer, a potom faulirao Antonova, koji je promašio oba slobodna bacanja.

26′ Davidovac obodio svoj rekord karijere u Evroligi

Pamtiće gostovanje u Moskvi Davidovac, pošto je oborio sopstveni rekord po broju poena. Prethodno je u porazu crveno-belih od Fenerabhčea 22. marta 2018. brojao do 18, a na asistenciju Kuzmića taj broj je povećao na 20.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

25′ Zvezda uhvatila ritam

Dobru odbranu zaigrali su crveno-beli, pa je Džejms promašio za tri poena sa osam metara, potom je i Kurbanov bio neprecizan pri šutu za tri poena, dok je sa druge strane Davidovac pogodio flouter, ali je Volden propustio priliku da Zvezdu primakne na osam poena minusa, pa je CSKA faulom Davidovca nad Džejmsom dobio priliku da dodatno poveća razliku.

24′ Lep koš Heketa

„Izvrteo“ je naturalizovani Italijan odbranu Zvezde, pogodio iz okreta, pa je CSKA ponovo otišao na 14 poena viška, 59:45.

23′ Džejms iskoristio prostor

Zakasnio je par trenutaka Noko u odbrani, Džejms to iskoristio, uputio flouter.

Foto: Printscreen/SK1

22′ Noko ne pogađa zicer uz faul

Dobra akcija Zvezde okončana je loptom za Noka koji je fauliran pod košem pri pokušaju šuta. Kako je bio na ziceru činilo se da će uspeti da pogodi, ali je lopta ostala van obruča a Kamerunac sa penala bio polovičan.

21′ Davidovac pogađa trojku, Šengelija uzvraća

Pogodio je za tri momak iz Zrenjanina, uzvratio je Šengelija, ali je Davidovac novim poenima svoj saldo povećao na 16, a Zvezdu primakao na -9.

Počinje treća četvrtina

20′ Jagodić-Kuridža „popravlja“ promašaj Lojda, Zvezda na -11 na poluvremenu

Uspeli su igrači Zvezde da priđu na devet poena minusa nakon kontre Lojda koji nije pogodio koš, ali jeste Jagodić-Kuridža nakon skoka u napadu. Ipak, CSKA na poluvremenu ima 11 poena prednosti, pošto je Erik nakon skoka u napadu uspeo da loptu ubaci u koš pre isteka vremena, pa domaći imaju 50:39 nakon 20 minuta igre.

18′ Lojd konačno pogađa trojku, Kuzmić izblokirao Erika

Uspela je Zvezda da uhvati kakav-takav ritam, Lojd je pogodio trojku, Kuzmić je izblokirao Erika, ali su crveno-beli izgubili loptu pri šansi da priđu na manje od deset poena razlike.

Akcija Voldena i Noka među potezima dosadašnjeg toka meča

Sredinom prve četvrtine Kori Volden i Lendri Noko su odigrali sjajan alej-up koji je Kamerunac završio zakucavanjem što je Evroliga posebno istakla na svom zvaničnom Tviter nalogu.

15′ Novi koš uz faul CSKA

Peti put na utakmici košarkaši CSKA su pogodili koš Zvezde uz faul, ovog puta je Klajburn došao do poena uz faul Džordana Lojda. Iskupio se košem sa druge strane Lojd, a nakon promašaja domaćih Volden se sjurio ka košu CSKA, pogodio uz faul Heketa, promašio slobodno bacanje ali je Noko došao do lopte. Ipak, nije lopta završila u košu nakon pokušaja poluhoroga, 43:30.

13′ Davidovac pogađa trojku, faul Klajburna u napadu

Treća trojka Dejana Davidovca Zvezdu je primakla na 37:24, sa druge strane Klajburn je napravio faul u napadu, ali je šut Hola za tri bio „kratak“, dok je Vojtman bio precizniji, pogodio trojku, pa je CSKA ponovo otišao na 16 poena viška, 40:24.

Počinje druga četvrtina

Zvezda nije iskoristila prvi napad, Davidovac i Kuzmić nisu uspeli da pogode koš domaćeg sastava, pa će CSKA imati šansu da dodatno poveća prednost. To je iskoristio Vojtman nakon koša uz faul Kuzmića, 34:19.

Kraj prve četvrtine

Odličan šut iz igre Moskovljana glavni je razlog iz kog CSKA ima 31:19, mada je u dobroj meri kumovala loša odbrana Zvezde, tačnije čak tri situacije u kojima su domaći pogađali koš uz faul.

10′ CSKA diže prednost

Zahvaljujući Šengeliji, Lundbergu i Vojtmanu CSKA ima 12 poena prednosti nakon prve četvrtine, 31:19.

8′ Davidovac pogađa trojku, i Heket „namestio“ ruku

Nakon trojke Dejana Davidovca crveno-beli su prišli na šest poena minusa, ali je uzvratio Heket, pa CSKA ima 23:14.

6′ Sudije „poklonile“ šansu CSKA

Šutirao je Džejms, lopta nije zakačila obruč, izašla u aut, činilo se da je ostalo manje od pola sekunde do isteka napada, ali su arbitri nakon pregledanja snimka doneli odluku da Rusi dobiju čak 0.6 sekundi. Srećom po Zvezdu, nisu to iskoristili.

5′ CSKA ponovo na +5

Nakon poena Heketa i Džejmsa za dva, Heket je ukrao loptu Noku, a Džejms bio precizan za tri poena, 14:9.

3′ Davidovac i Lojd doneli Zvezdi izjednačenje

Nakon početnih 4:2 za CSKA Heket je pogodio za tri, uzvratio je Davidovac u sledećem napadu Zvezde, a nakon sjajne odbrane i promašaja Šengelije Lojd je bio precizan posle prodora i doneo 7:7.

2′ Prvi poeni na meču idu na račun CSKA

Iskoristio je Majk Džejms oba penala, pa Moskovljani imaju dva poena viška, 2:0. Nadovezao se i Erik, Rusi vode 4:0.

Dobro došli na prenos meča 31. kola Evrolige između CSKA i Crvene zvezde na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar