Foto: AP Photo/David Zalubowski

Ostalo je još desetak utakmica da odigra svaki tim u NBA ligi pre nego što ligaški deo sezone bude okončan.

Iako je Denver bio dominantan tokom tri četvrtine sezone u samoj završnici je došlo do neshvatljivog pada. Denver sada ima pet poraza u šest utakmica, a u ostatku sezone ima samo 19.

PROČITAJTE JOŠ

Sve ovo učinilo je da direktni konkurenti mogu da ga ugroze. Iako su Nagetsi imali i šest pobeda više od rivala, sada je razlika samo četiri trijumfa.

Memfis i Sakramento uz to imaju i utakmicu manje, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da razlika uskoro bude samo tri susreta. Do kraja sezone će Denver odigrati 11, a Memfis i Sakramento po 12 mečeva.

Dža Morent i ovog puta nije bio na rasploganju Memfisu, ali to gotovo da se nije ni primetilo protiv aktuelnog šampiona NBA lige. Grizlisi su slavili sa 133:119 i nastavili da vrše pritisak na Denver koji se neočekivao opustio.

Džaren Džekson Junior je postigao 31 poen uz sedam skokova, tri asistencije i čak četiri blokade, a pratio ga je Desmond Bejn sa 26 poena.

U poraženom timu je najbolji bio Džonatan Kuminga sa 24 poena, osam skokova i tri asistencije, a pratio ga je Džordan Pul sa 21 poenom.

Stef Kari je stigao do 16 poena, ali je šutirao samo 5 od 15 iz igre. Golden Stejt je bio očajan u četvrtoj četvrtini, pa je pogodio samo jednu od osam trojki i samo sedam od 21 šuta iz igre.

Memfis je napravio seriju od 21:3 u poslednjoj četvrtini kojom je rešio pitanje pobednika i stigao do četvrte pobede u pet mečeva.

„Prestali smo da pravimo jednostavne akcije. Vratili smo se u igru samo zahvaljujući prostim napadima. Onda to nismo radili i napravili smo nekoliko grešaka, celu noć smo se borili da popnemo uzbrdo i na teško je tako nastaviti do kraja“, poručio je Drejmond Grin po završeku meča.

Ovo je bila poslednja utakmica za Morenta na kojoj je bio suspendovan. Očekuje se da bude u timu u ponedeljak na utorak u meču protiv Dalasa, ali bi trebalo da zaigra tek u sredu na četvrtak u meču protiv Hjustona.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića posle produžetka savladao Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar