Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde i Mege igraće majstoricu za titulu prvaka Srbije, jer je Mega u drugom meču finala slavila rezultatom 86:79 i izjednačila na 1-1 u seriji.

Ekipa Dejana Radonjića imala je priliku da osvoji i treći trofej u sezoni, ali će na popravni, jer je četa Vlade Jovanovića na svom parketu sjajnom partijom izborila majstoricu.

Zvezda je već osvojila Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, pa bi titulom prvaka Srbije zaokružila sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su u prvom meču finala protiv Mege ubedljivo slavili rezultatom 98:69, ali je Mega u svojoj hali „Mega fektori“ uzvratila i produžila finalnu seriju na krilima čudesnog Marka Simonovića koji je upisao dabl-dabl od čak 19 poena i 20 skokova, i Filipa Petruševa (16), a pratio ih je Dragan Milosavljević sa 12.

U gostujućem taboru blistao je Ognjen Dobrić sa 31 poenom, dok su dvocifreni još bili Lengston Hol sa 19, te Dejan Davidovac i Lendri Noko sa po 10.

Drugi meč finala KLS između Crvene zvezde i Mege mogli ste da pratite uz Nova.rs, a treći, odlučujući igraće se u hali „Aleksandar Nikolić“.

Mega – Crvena zvezda 86:79 (35:17, 10:29, 20:12, 21:21)

Hala: Mega fektori; Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović

Mega: Petrušev 16, Tepić 9, Momirov 3, Novak 4, Simonović 19, Langović, Cerovina 3, Matković 8, Kazalon 9, Milosavljević 12, Simanić 3, Kljajević.

Crvena zvezda: Hol 19, Uskoković 2, Davidovac 10, Lazić 3, Rit, Radanov, Dobrić 31, Simonović 2, Jagodić Kuridža, Kuzmić 2, Noko 10.

Fenomenalan početak Mege… Kazalon i Simonović su se pobrinuli za vođstvo, dok je Petrušev pogodio trojku za 9:2. Zvezdu je sa nule uspeo da pokrene Lendri Noko, a domaćin je za nepuna 3 minuta već ubacio 11 poena za +7 i 11:4.

Nalet sjajnog Kazalon i njegovih pet poena prekinuo je Dobrić trojkom, ali je Mega preko Jovana Novaka otišla na velikih 15 razlike – 26:11 u 7. minutu.

Sve je išlo od ruke igračima Mege, crveno-beli baš nisu imali rešenje, pa je Karlo Matković zakucao za 35:17. Kao da je Zvezda bila u nokadunu iz kog je uspela da se vrati – ne do kraja.

Očekivala se reakcija crveno-belih u drugoj deonici, prvi se pokrenuo Dejan Davidovac, nakon čega je Lengston Hol vezao dve trojke da smanji na 36:25.

Nije pomogao ni tajm-aut Jovanovića, jer su gosti serijom 12-1 smanjili na jednocifrenu razliku (36:29), pa su trojke razmenili Cerovina i Simanić na jednoj, odnosno Lazić na drugoj strani, dok je Dobrić pogodio za 42:34 u 14. minutu.

Potpuno su se crveno-beli vratili u utakmicu, iako su delovali daleko od toga, ali su Dobrić i Hol ubacili po trojku da smanje na 45:42. Epilog do poluvremena je da je Mega prokockala onih plus 18 na ulasku u drugi kvartal, Zvezda je zadržala rivala na samo 10 poena u ovoj deonici i na veliki odmor otišla s prednošću 46:45.

Nastavio je Hol gde je stao i pogodio svoju četvrtu trojku, ali su mu uzvratili Milosavljević i Simonović za vođstvo Mege 54:51 sredinom treće četvrtine. Nešto sporiji ritam u ovom periodu igre…

Ipak, Hol je delovao nezaustavljivo, pa je još jednom „pocepao“ mrežicu, šutirao je trojke 5/8 i došao do 17. poena, ali je istom merom odgovorio Petrušev za 58:54 na isteku 26. minuta.

U ne baš tečnoj igri na obe strane bolje se snašao domaćin, Petrušev je čuvao prednost, dok je Kazalon zakucao i Mega je u poslednju četvrtinu ušla sa 65:58.

Ono što je najčešće radio Hol, sada je činio Ognjen Dobrić i nosio Zvezdu, ali ne može istovremeno da se nosi sa Petruševim i Simonovićem koji su odveli Megu na 70:64.

Bukvalno sve poene za domaći tim do sredine poslednje deonice postizali su „tornjevi blizanci“ Petrušev i Simonović, pa je pred poslednja 4 minuta bilo i 73:68. Važnu trojku za Zvezdu pogodio je Dobrić da se u poslednjih 120 sekundi uđe rezultatom 75:71.

Nakon pogotka Tepića usledila je još važnija trojka Petruševa za 80:73 pred poslednji minut i samu završnicu koja je kroz dramu zasluženo pripala mladoj ekipi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare