Foto: Xinhua/Ju Huanzong/Starsport

Polajk Mateuš Ponitka početkom jula je sa Partizanom potpisao ugovor do leta 2025. godine.

Krilni košarkaš već dugo igra na visokom nivou, a sada je otkrio da je ovaj transfer veoma važan za njegovu karijeru.

„Pre svega, da se podsetimo da je transfer u Panatinaikos došao posle Evrobasketa prošle godine. Uostalom, trebalo je da odem u Italiju, a ne da igram u Evroligi. Mislim da je Evrobasket, koji je za mene bio uspešan, imao veliki uticaj na predstojeću sezonu“, rekao je Ponitka.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje da prelazak u Partizan vidi kao napredak u karijeri.

„Imao sam sada dobre ponude od dobrih timova, ne samo od Partizana. Panatinaikos je bio jedan od najgorih timova u Evroligi, njihovi igrači nisu potpisali ugovore sa jakim klubovima na leto, a ja jesam. Ja to tretiram kao sportsku promociju. Na utakmici protiv Srbije razgovarao sam sa Aleksom Avramovićem, koji igra za Partizan. U hotelu sam se sastao sa pomoćnikom Bogdanom Karaičićem. Došao je i trener Željko Obradović, seli smo i razgovarali“, zaključio je Ponitka za „Basket News“.

Krilni košarkaš je prošle godine sa selekcijom Poljske osvojio četvrto mesto na Evropskom prvenstvu. On je u Partizan stigao iz Panatinaikosa, a pre toga je igrao za Ređo Emiliju, Zenit, Lokomotivu Kubanj, Tenerife, Karšijaku, Zjelonu Goru, Ostende i Prokom.

BONUS VIDEO Teško da ćete videti lošije slobodno bacanje od ovog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar