Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Markus i Markif Moris važe za "najprljavije" igrače NBA lige, što je jedan ljubitelj košarke želeo da potvrdi.

Donedavno je retko ko u Srbiji znao ko je Markus Moris, sve dok Nikola Jokić nije bio u klinču sa njegovim bratom Markifom. Nakon toga je usledila prava bura koja je trajala danima, a Moris je još jednom potvrdio zašto ga mnogi smatraju najprljavijim igračem lige.

Čak i za njega je bilo previše ono što je uradio Dža Morantu, talentovanoj NBA zvezdi kojoj se predviđa sjajna karijera zbog svega što radi u Memfisu.

Morant se sjurio ka košu na meču Los Anđeles Klipersa i Memfisa (109:135), a Moris je izveo retko prljavi potez.

Dok je Morant bio u vazduhu sa namerom da zakuca, oborio ga je na zemlju snažnim faulom. Kada je igrač u vazduhu, retko kada se prave ovakvi faulovi upravo zbog toga što može doći do ozbiljnih povreda. Ipak, Moris nije brinuo o tome, pa je Morant završio na leđima. Trajalo je gotovo pola minuta dok je ponovo prikupio snagu da ustane nakon neugodnog pada.

To je samo jedan u moru sramotnih i prilično riskantnih faulova u režiji braće Moris.

Markif Moris je umalo povredio Jokića i zbog toga ga je Nikola patosirao. Usledio je čak i „rat“ na društvenim mrežama, kada su Jokićeva braća napravila nalog i pripretila, u strahu da neko od Morisovih ne pomisli da se sveti na terenu.

Jednog fana Luke Dončića nije mrzelo da skupi sve sramotne poteze i objavi ih u kompilaciji, čak je i lider Slovenije bio žrtva.

BONUS VIDEO Jam Madar slavi trojku, Obradović pobesneo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar