Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Rešio je Cirbes da se oglasi

Maik Cirbes nije više član reprezentacije Nemačke, zvanično se i oprostio od nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Karijera Cirbesa je već dugo u padu, eksplodirao je svojevremeno u Crvenoj zvezdi, bio je jedan od najboljih centara Evrolige, igrao je top 8 sa timom Dejana Radonjića, posle čega je otišao u Makabi.

Bio je to veliki transfer, ali su usledile povrede, oscilacije i kriza, vratio se u Zvezdu i potpisuje kratkoročne ugovore.

Imao je dogovor do decembra 2021, posle je produžio do kraja ove sezone, a u Nemačkoj nije bio u planovima selektora.

To je iskoristio i da se zvanično oprosti.

„Posle moje prve utakmice 2009. godine i ukupno 75 utakmica, odlučio sam da se povučem iz reprezentacije Nemačke. Veoma sam ponosan i počastvovan što sam tako dugo deo ovog tima, što sam mogao da predstavljam svoju zemlju širom sveta i stvaram uspomene sa odličnim saigračima. Iako je već nekoliko meseci izostala komunikacija i način na koji me je federacija na kraju kontaktirala nije bio baš pun poštovanja, napustiću ovaj tim bez žaljenja. Zahvalan sam na prilikama koje sam dobio i ljudima koji su bili deo puta. Kako nastavljam da se posvećujem košarci, sada nastavljam da se fokusiram na ostatak sezone i jedva čekam da vidim kuda će moja karijera ići dalje“, naveo je Cirbes.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić „driluje“ Balšu Koprivicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar