Foto: Starsport

Navijači će biti oduševljeni

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović produžio je ugovor sa crveno-belima na još tri sezone.

Mitrović je potpisao trogodišni ugovor (2+1), čime će se pridružiti maloj grupi igrača koji su u crveno-belom dresu proveli gotovo celu deceniju.

PROČITAJTE JOŠ:

Luka je visok 205 centimetara, rođen je 21.03.1993. godine u Novom Sadu. U Crvenu zvezdu je stigao još 2012. godine, u prvom mandatu je proveo punih pet sezona na Malom Kalemegdanu i postao i kapiten tima. Nakon epizoda u Bambergu, Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti, vratio se u „svoj“ klub 2021.godine.

Sa Crvenom zvezdom osvojio je čak 14 trofeja (4 ABA lige i po 5 trofeja prvaka Srbije i KRK), a bio je i MVP Superlige Srbije u sezoni za nama.

Do sada je odigrao 398 utakmica u crveno-belom dresu i nalazi se na petom mestu večne liste igrača po broju odigranih utakmica. Takođe, Luka se nalazi na četvrtom mestu po broju odigranih evropskih utakmica u crveno-belom dresu sa 131. utakmicom.

Sa 2893 ubačenih poena nalazi se na 16. mestu večne liste po broju datih poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa do sada osvojenih 14 trofeja nalazi se odmah iza Branka Lazića i Ognjena Dobrića na listi najtrofejnijih košarkaša Crvene zvezde. Drugi je strelac u istoriji kluba u Evroligi i treći u ABA ligi.

Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo – klub sa Malog Kalemegdana je nastavio kontinuitet koji ima već godinama, a to je baza domaćih igrača.

Nije nepoznato da je Mitrović odbio ponude nekolicine evroligaških klubova da promeni sredinu tokom ovog leta, te je za znatno manje novca odlučio da ostane jedan od temelja Crvene zvezde i u godinama koje dolaze.

Navodno, ponude su dolazile iz Nemačke, Italije, Španije i Izraela.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar