Crvena zvezda je doživela i 11. poraz u ovosezonskom izdanju Evrolige i to od ruskog Zenita rezultatom 80:76, a vidno razočaran nakon neizvesnog meča bio je i Luka Mitrović.

Imali su crveno-beli šut za pobedu u poslednjim sekundama regularnog dela, ali je Nejt Volters promašio ceo koš.

PROČITAJTE JOŠ:

„Definitivno smo imali i propustili šanse da pobedimo u ovom meču i pre produžetka. Već drugi meč nam se dešava isto, utakmice smo imali u džepu, ispustamo i to je stvarno teško i bolno. Zalaganje je bilo na visokom nivou, videli ste ponestalo je i snage, naročito u produžetku, tako da nadam se da ćemo u narednim mečevima biti pametniji, pogotovo ako dođe do neizvesnih zavrsnica“, istakao je Mitrović.

Razlog poraza može se pronaći u manjku ideja u napadu crveno-belih u ključnim momentima meča, kao i nedostatku snage, kada je bilo najpotrebnije.

„Imali smo problema, naročito u produžetku. Mnogo šuteva u poslednjim sekundama, cedili smo loptu i napade, nismo mogli da nađemo dobra rešenja. Kalinić i Volters, koji su izneli, ne samo veći deo ove utakmice, nego i veći deo sezone, su pali fizički i ostatak ekipe nije mogao da pronađe druga resenja“, zaključio je Zvezdin krilni centar.

Zvezda će sledeći meč u Evroligi odigrati na svom terenu protiv Fenerbahčea, šestog januara, dok će Zenit dan kasnije izaći na megdan ekipi Armanija iz Milana, koji muči muke sa brojem zaraženih koronavirusom.

BONUS VIDEO Ovacije navijača Zvezde za košarkaše Olimpijakosa u Pioniru 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram