Mirjam Poterbin Petar Grašo
Mirjam Poterbin Petar Grašo; Foto: mirjampoterbin Instagram Screenshot

Odnosi u porodici su zahladneli ili su se potpuno promenili poslednjih meseci, a sve je razlog nekoliko loših odluka majke Mirjam Poterbin prethodnih godina.

Sve je otišlo toliko daleko da je uzorni i dobri sin Luka Dončić odlučio da pravdu zatraži na sudu. Niko nije očekivao da će to pročitati, ali naslov „Luka Dončić tužio rođenu majku“ se zaista obistinio.

PROČITAJTE JOŠ

Sada se pojavio čitav niz informacija iz privatnog života porodice koji su dali malo bolji uvid u sve što se zapravo dešavalo u porodici i svemu što je prethodilo ovom momentu.

Jedna od ključnih figura razdora je kum porodice Dončić. Boris Požeg, kog slovenačka javnost poznaje kao „Piksija“, bio je u ljubavnoj vezi sa Mirjam Poterbin, a ona se grdno prevarila što mu je verovala.

Naime, Saša i Mirjam su krenuli odvojenim putevima, a Boris je sve to, čini se znalački, iskoristio.

Boris je poslovni čovek iz Ljubljane koji je stekao svoje ime u svetu nekretnina i u ugostiteljstvu. Bio je u ljubavnoj vezi sa bivšom manekenkom i kozmetičarkom Mirjam, a u košarkaškim krugovima ima nadimak Piksi.

Dončićeva majka je tokom njihove ljubavne veze prenela upravljanje svim poslovnim firmama koje isključivaju plasiraju brend Luke Dončića i tu počinje zaplet.

Ovu informaciju su preneli slovenački i američki mediji, a Požeg je čak vlasnik 40 odsto kompanije LD77 koja nosi Dončićevo ime (to znači da su u igri desetine miliona dolara).

Zanimljivo, dok se ovo dešavalo je javnosti bilo samo evidentno da je Dončić promenio odnos prema roditeljima. Iako ga je mama pratila svuda i bila njegov veliki oslonac odjednom je više nije bilo nigde. Nije dolazila na mečeve, nije se fotografisala sa sinom…

Sa druge strane, otac Saša je sve više bio uz sina. Gledao je NBA mečeve u društvu holivudskih zvezda, išao je na odmor sa sinom, a čak je odlučio i da sa sinom gleda meč Srbije i Slovenije u Ligi nacija. Tada je „Bild“ pod vinjetom ekskluzivno objavio da se Dončić posvađao sa majkom zbog izbora partnera – Borisa Požega.

Luka je navodno ljut zbog takve njene odluke, a kasnije je postao jasno i da je u igri i veliki novac.

Postao je to od prošlog oktobra nedugo nakon što je Slovenija igrala na Olimpijskim igrama i završila kao četvrta.

Kako piše „Žurnal24.si“ krenule su porodične razmirice, pa je počela neugodna podela imovine. Dončić i mama su se posvađali oko imovine, barem je tako tvrdio Mark Stajn, američki novinar, ali se ispostavilo se da je kriv zapravo – Boris Požeg.

Požeg je bio pod istragom ove godine jer je učestvovao u tri velike krađe, a navodno su on i još dvojica oštetili drugu stranu za više od 45.000 evra.

Tužilaštvo ih tereti za krađu dva vozila i skutera, koji je navodno Mirjam dala Luki. Požeg je prošlog meseca sve demantovao.

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare