Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: Screenshot Youtube Chaz NBA

Još jednom su "ratnici" odigrali izuzetno grubu odbranu i još jednom su stigli do trijumfa.

Golden Stejt je poveo u finalu Zapadne konferencije sa 1-0 nakon što je sa 112:87 savladao Dalas.

Nemanja Bjelica je odigrao pet minuta, a upisao je jedan skok i asistenciju, ne i poene. Sa druge strane, Marjanović nije igrao protiv Golden Stejta.

Ključ trijumfa bio je zaustavljanje Luke Dončića koji je postigao 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Pogodio je samo šest od 18 šuteva, 3 od 10 za tri, a dve je postigao na kraju prvog dela kada je vratio Dalas u jednom trenutku na 54:45. Ipak, daleko je to od njegovih plej-of proseka ove sezone kada je postizao po 31,5 poena.

Ipak, na njemu su igrali izuzetno agresivnu odbranu, pa ga je u jednom trenutku Endru Vigins i izgrebao po licu. Nakon susreta je Dončić rekao da ova ogrebotina čini da „izgleda opako“.

„Samo ga naterajte da radi, to je glavna stvar“, poručio je Vigins o čuvanju Dončića.

Slovenački plejmejker pohvalio je igru rivala, što samo svedoči da je već izvukao lekciju.

„Sjajan posao. To je to. Uradili su sjajan posao“, rekao je Dončić.

Vigins je u svakom trenutku bio njegova senka i uspeo je da ga zaustavi na relativno malom broju poena, pogotovo u odnosu na one partije koje je pružao u prethodnoj rundi.

Stef Kari je postigao 21 poen uz 12 skokova (najviše u obe ekipe), dok je Vigins, baš kao i Džordan Pul, postigao 19 poena.

Dvorana je za sledeći meč u „Čejs centru“ u Kaliforniji rasprodata, a spremljena je još jednom koreografija kao kada je Beron Dejvis 2007. godine vodio Golden Stejt do trijumfa protiv Dalasa koji je tada završio ligaški deo kao prvi u Zapadnoj konferenciji.

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar