Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio šansu da se suprotstavi Finiks Sansima u noći između srede i četvrtka, dok je Luka Dončić ubacio 32 poena.

Mladi Slovenac je nastavio tamo gde je stao prošle sezone u NBA ligi, pa „rešeta“ protivničke koševe, ali je protiv Finiksa ispalio 26 šuteva na koš i pogodio 11, ali je Finiks pobedio sa 106:102.

PROČITAJTE JOŠ:

Marjanović je bio tek jedan od trojice iz rotacije koje trener Rik Karlajl nije koristio, dok je Dončić pored 32 poena imao i osam skokova i pet asistencija.

Nije imao dovoljnu podršku saigrača, pa su najbliži pratioci imali tek po 12 poena (Branson, Ričardson i Hardavej Džunior), tako da Slovenac nije mogao sam.

Na drugoj strani su Devin Buker i Majkal Bridžis odigrali bolje od ostalih sa 22, odnosno 18 poena, a Kameron Džonson je dodao 15 poena.

Finiks je bolje otvorio utakmicu, pa je trojkom Bukera sa devet metara već posle tri i po minuta igre imao sedam poena prednosti 12:5.

Dvajt Pauel i Dončić su vratili priključak na jedan posed, ali su Buker i Bridžis u novom mini-naletu Finiksa odveli Sanse +8.

U preostala tri minuta je Dalas uspeo danapravi seriju 9:2 i priđe na 23:22 posle uvodnih 12 minuta. Druga četvrtina je bila tesna samo do sredine.

Tada je Džoš Ričardson pogodio trojku, Finiks je imao poen zaostatka, da bi tokom poslednjih šest minuta poluvremena otišao na deset razlike košem Bridžisa za 53:43, četrdesetak sekundi pre pauze.

U nastavku je Dalas opet podigrao nivo igre i izjednačio do sredine trećeg perioda, a u naletima se igralo do kraja i po pravilu bi se Finiks odlepio, a Dalas stizao.

Poslednja četiri i po minuta su bila koš za koš, sve do 100:100 dok Kris Pol i Devin Buker nisu vezali pet poena i rešili meč u korist Sansa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar