Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Košarkaški Bajerna iz Minhena uspeli su da izbore majstoricu protiv ekipe Armanija, nakon trijumfa u dramatičnoj završnici rezultatom 85:82.

Junak trijumfa je bio Vladimir Lučić, koji je u ključnim momentima postigao poene vredne pobede.

Armani je vodio u većem delu meča, a u jednom trenutku početkom poslednje deonice, prednost je iznosila 13 razlike.

PROČITAJTE JOŠ

Četa Andree Trinkijerija se nije predavala, i predvođena Lučićem, koji je do tada bio neprimetan, uspela  da istopi prednost Italijana i da se vrati u egal.

Lučiću je veliku podršku pružao i Zipser koji je sjajno zakucavao, što je dodatno podiglo ekipu u borbi za smanjivanje prednosti.

U poslednjim trenucima, Lučić preuzima stvari u svoje ruke i zakucavanjem i dodatnim slobodnim bacanjem donosi poen prednosti Bajernu, 22 sekunde pre kraja.

Usledila je potpuna drama.

Ševon Šilds je krenuo u prodor, sjajno driblingom izbacio Šiška i nakon duela sa Gistom iznudio dva slobodna bacanja na osam sekundi do kraja.

Na insistiranje srpskog košarkaša, sudije su pregledale snimak i utvrdile da je bio faul u napadu i Bajern je dobio loptu.

Lučić je odmah fauliran nakon čega je pogodio oba bacanja, a Armani u poslednjih nekoliko sekundi nije uspeo da trojkom izbori produžetak.

Vejn Boldvin bio je najefikasniji u domaćem timu sa 18 poena, Cipser je dodao 16, Lučić 11 (3/4 za dva, 1/4 za tri, 3/3 slobodna bacanja, 3sk, 2 ukradene lopte za 32 minuta) i Džadžuan Džonson po 12, a Di Džej Sili 11.

U timu iz Milana Dilejni je upisao 29 poena, Šilds 17, uz 7 skokova i 5 asistencija, a Kevin Panter i Zek Ledej po 10. Vladimir Micov je za 6 minuta nije upisao u strelce (0/1 za tri).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar