Foto: Pedja Milosavljevic

Fudbalski klub Borac iz Čačka ugašen je u julu 2019. godine, a mnogi fudbaleri ostali su prevareni i novac koji im se duguje nikada nije bio isplaćen.

PROČITAJTE JOŠ

Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, saopštio je da je svim bivšim igračima ugašenog Borca koji su članovi ovog sindikata odobreno ukupno nešto više od 100 hiljada dolara kao obeštećenje od strane kluba.

Ističe se da je sindikat uz veliku podršku FIFPro i i FIFA uspeo da izdejstvuje ovo obeštećenje, kao kompenzaciju za veliku prevaru, koju su svojevremeno pretrpeli gašenjem kluba.

FK Borac iz Čačka ugašen je krajem jula 2019. godine, posle 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926, preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

Oko 25 bivših fudbalera Borca štrajkovali su tada glađu u periodu, od 8. do 10. juna, zahtevajući od gradskih vlasti Čačka da im isplati zaostale zarade koje im duguje Borac.

Oni su tada smatrali da je grad dužan da ih obešteti jer su gradski rukovodioci bili članovi Uprave kluba , a grad je godina u finansiranju kluba novcem iz budžeta.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, odbio je da primi fudbalere koji su štrajkovali i posle tri dana njihovog protesta, saopštio je da grad nije nadležan za isplatu njihovih zaostalih plata i da ono protestuju „na pogrešnoj adresi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar