Foto: Starsport

Žofri Lovernj, nekadašnji košarkaš Partizana pokrenuo je pravu lavinu reakcija navijača na društvenim mrežama kad je podsetio na poslednju titulu Partizana u ABA ligi.

Crno-beli su na prelazu između prve i druge decenije 21. veka pod Duškom Vujoševićem bili dominantni u regionu, ali su se onda strmoglavili, kako na regionalnom, tako i na domaćem planu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Osam godina i ponosni smo zauvek! ABA liga šampioni 2013. godine“, napisao je Lovernj na Instagramu.

Odgovorili su mu mnogi iz te generacije crno-belih iz prve polovine prošle decenije, poput Nemanje Gordića, Lea Vestermana.

Bogdan Bogdanović je jednim emotikonom „pustio suzu“, ali se izdvojio odgovor Davisa Bertansa, trojkaša koji je ostao jedan od omiljenih igrača iz ere Duška Vujoševića.

„Da li da okupimo ovaj tim opet jednog dana?“, zapitao je Davis Bertans.

Naravno, ovo neće biti tako lako izvesti jer su svi iz te ekipe rasuti po belom svetu. Bertans igra u Vašington Vizardsima, Žofri Lovernj u Žalgirisu, Bogdan Bogdanović u Atlanta Hoksima, Leo Vesterman u Barseloni.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Joffrey Lauvergne (@7jololo7)

Gordić je i bio doskora u Partizanu, ali je onda zaigrao za Mornar. Inače, Partizan je 2013. osvojio poslednju titulu u ABA ligi do danas.

Favorit je bio prošle godine kada je bio prvi u trenutku prekida sezone zbog pandemije koronavirusa, dok se ove godine neće ni nadmetati za titulu, jer je ostao van plej-ofa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare