Lorenzo Braun
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Američki plejmejker Lorenco Braun igraće za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu, pošto je dobio državljanstvo te zemlje, potvrdio je košarkaški savez Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Španije Serđo Skariolo odlučio je da u nacionalni tim pozove Brauna, pošto se Serhio Rodrigez povukao iz reprezentacije, a Riki Rubio je povređen.

Braun (31) je, između ostalih, igrao za Filadelfiju, Minesotu, Feniks, Toronto, Crvenu zvezdu, Fenerbahče, Uniks, a nedavno je potpisao ugovor sa Makabijem.

On će za selekciju Španije debitovati na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 1. do 18. septembra.

Španija će igrati u grupi A sa selekcijama Bugarske, Gruzije, Belgije, Crne Gore i Turske.

Predsednik Španske košarkaške federacije Horhe Garbahosa želeo je da „poželi dobrodošlicu Lorencu Braunu u porodicu španske košarke.

„Cenimo vašu želju da nam se pridružite, što je ujedno i najbolja demonstracija traga koji je naš način takmičenja poslednjih godina ostavio u svetu. Braun dolazi da nam pomogne da prebrodimo leto koje je bilo teško zbog povreda, ali njegova uloga se tu neće završiti, jer njegova inkorporacija odgovara strateškoj liniji proširenja baze igrača i talenata koju sprovodimo. Uvereni smo da će nam kombinacija kratkoročne i dugoročne politike omogućiti da podignemo nivo naših igrača i da nastavimo da nosimo ime Španije u vrhu međunarodnih takmičenja“ ističe se u izjavi.

BONUS VIDEO Izjava i suze Alekse Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar