Foto: United media

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi i Asocijacija košarkaških klubova Španije potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenos utakmica lige Endesa - najjače španske košarkaške lige na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Gledaoci Sportkluba će, nakon 13 godina, ponovo imati priliku da svakog vikenda gledaju devet utakmica Endesa lige u direktnim prenosima, kao i kompletan plej-of, Superkup i Kup kralja.

PROČITAJTE JOŠ

Endesa je najjače nacionalno košaraško prvenstvo u Evropi. U pitanju je liga iz koje se četiri tima takmiče u Evroligi (Real Madrid, Barselona, Baskonija i Valensija) i još dva u Evrokupu (Huventud i Gran Kanarija).

„Veoma smo srećni što smo najjače nacionalno košarkaško takmičenje u Evropi vratili na Sportklub i tako proširili već snažnu košarkašku ponudu sa Evroligom, Evrokupom, brojnim nacionalnim prvenstvima i FIBA Svetskim i Evropskim prvenstvima. Endesa ligi ćemo dati značaj kakav zaslužuje, jer će to biti jedan od naših najjačih aduta svakog vikenda”, izjavio je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

Hose Migel Kaljeha, izvršni direktor ACB ističe:

„Partnerstvo sa Sportklubom poklapa se sa našim ambicijama da sadržaj bude plasiran na ekskluzivnim mestima i da dobije važnost koju zaslužuje. Sportklub je mesto sa najboljom košarkom i smatramo da tu treba da bude i ACB. Region koji pokriva Sportklub je poznat po sjajnim košarkašima, ali isto tako i po velikom značaju košarke i praćenju svih najboljih igrača i utakmica, pa verujem da će publima moći da uživa u velikoj borbi za šampionsku titulu“.

Tokom 36 nedelja koliko traje sezona, gledaoci u regionu moći će da navijaju za svoje lokalne heroje koji nastupaju u španskim timovima – Hezonju i Musu u Realu, Kalinića u Barseloni, Marinkovića u Baskoniji, Kljajića, Stevića i Duščaka u Gran Kanariji, Tomića u Huventudu, Miletića i Prkačina u Đironi, Radončića, Jovića i Simanića u Saragosi, Todorovića u Granadi, Ristića u Tenerifi, Bendera u Obradoiru, Lukovića, Nenadića i Tanaskovića u Breoganu, Radičevića i Sulejmanovića u Bilbau, Klavžara i Radovića u Mursiji, Đedovića u Unikahi.

O United Media

United Media je deo United Group-a i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja.

Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi. Pored toga, kompanija u svom portfoliju ima 55 televizijskih stanica, od kojih sedam sa nacionalnom pokrivenošću više od 30 portala, kao i 6 novina i 5 radio stanica. Takođe, nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.

O ACB i Liga Endesi

Liga Endesa je špansko košarkaško takmičenje, najjača nacionalna liga na svetu van NBA. Ligaška sezona počinje Superkupom, turnirom četiri najbolje plasirana tima iz prethodne sezone. Liga traje od septembra do maja sa 34 kola u kojima se odigra ukupno 306 utakmica. U februaru je organizovan Kup kralja, a u maju i junu plej-of sa ukupno 17 do 27 utakmica. Utakmice ACB direktno se prenose u 152 države širom sveta, a o kvalitetu govori podatak da su članovi ACB u prethodnoj sezoni osvojili oba evropska trofeja – Real Madrid Evroligu, a Gran Kanarija Evrokup.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar