Foto: REUTERS/Eduardo Munoz/Guliver

Sportska internacionalna akademija u Husaku, državi Njujork, do daljeg je karantin za eventualno inficirane od koronavirusa.

Tako je svoj doprinos borbi protiv pandemije dao Rade Džambić, nekadašnji košarkaš, a danas osnivač i vlasnik ove škole koja se poslednjih godina probija kao dobra polazna osnova za košarkaše koji žele kasnije da se akademski obrazuju na američkim fakultetima.

“S obzirom na to da se trenutno, zbog vanrednog stanja, škola pohađa preko interneta, odnosno da je većina đaka kod kuće, mislim da je logično bilo da se odlučim na ovakav potez”, kaže Džambić za Nova.rs.

Ugovor o ustupanju gradu internata kapaciteta od 60 osoba i košarkaške sale jedine koja u SAD nosi ime po Srbinu (Tomislavu Vilraretu, nekadašnjem treneru zemunske Mladosti), već je potpisan.

“Na sreću u našem malom mestu (oko 6.000 stanovnika), udaljenom od grada Njujroka oko dva i po sada vožnje, nema inficiranih. Ali zbog pravila o izolaciji, bilo je neophodna jedna od lokacija na kojoj bi osobe koje se vraćaju trebalo da provedu određeno vreme”, objašnjava Džambić.

Njujork
Hala u Njujorku koja je pretvorena u karantin; Foto: Privatna arhiva/Rade Džambić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram