Medžik Džonson; EPA/MICHAEL NELSON CORBIS OUT

Legendarni košarkaš Irvin Medžik Dzonson izjavio je da ako NBA odluči da nastavi sezonu da će se utakmice igrati pred praznim tribinama.

Sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu prekinuta je 11. marta zbog pandemije koronavirusa, a nekadašnja zvezda Los Anđeles Lejkersa kaže da igranje bez prisutva gledalaca neće predstavljati nikakav problem igračima da se prilagode tome.

PROČITAJTE JOŠ

„Ima nade i mislim da je potrebna samo jedna utakmica da se košarkaši prilagode igranju na terenu bez publike na tribinama“, rekao je Džonson u intervjuu za CNN.

Bivši predsednik Lejkersa veruje da će profesionalni sport igrati važnu ulogu u ozdravljenju nacije nakon završetka pandemije virusa Covid-19.

„Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima, ali samo ako se vodi briga o svima. Verujem da će se sport vratiti, najverovatnije bez navijača na tribinama“.

On smatra da NBA neće pokrenuti sezonu dok se kriza sa virusom u SAD-u ne stabilizuje i dok svi igrači ne budu mogli da budu testirani.

„Doći će vreme, a komesar Adam Silver je napravio sjajan posao sa NBA. On želi da svi igrači budu sigurni pre nego što se vrate na terene. Mislim da će se sport vratiti. Samo je pitanje vremena kada ćemo biti sigurni da je virus pod kontrolom i da ne pogađa celu zemlju. Kada te brojke padnu i stabiliziraju se, sport ce se vratiti“, zaključio je Džonson.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram