FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms, nije oduševljen idejom da igra plej-in za plej-of, koji je prošle sezone uveden u NBA ligu.

PROČITAJTE JOŠ

Po završetku ligaškog dela, timovi od sedmog do desetog mesta u obe konferencije bore se za po dva mesta u plej-ofu, što donosi dodatne utakmice u gustom rasporedu.

Lejkersi su mnogo utakmica odigrali bez Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, prvo se vratio Dejvis, pa Lebron, ali ekipa i dalje posrće.

Aktuelni šampion bi mogao da se nađe u situaciji da igra plej-in, jer sad deli peto mesto sa Dalasom i Portlandom, sve tri ekipe imaju 36-28.

Slede Memfis, Golden Stejt i Sparsi, a ako Lejkers završi na sedmoj poziciji, moraće da uloži dodatni napor za završnicu NBA lige.

„Ko god da je došao sa predlogom za to sra**e, mora da bude otpušten“, bio je direktan Lebron.

To je izazvalo oprečne reakcije, jer su se mnogi setili da mu se ova ideja dopadala prošle godine dok su Lejkersi uživali na vrhu. Zapitao se zašto se ne bi takmičili Memfis, Pelikansi ili Sakramento za svoje mesto u plej-ofu, ali imao onih koji su se setili i nešto starije izjave iz 2018. godine, kada je bio protiv.

 

SISTEM PLEJ-INA

Pre početka tekuće sezone 2020-21, upravni odbor NBA jednoglasno je odobrio predlog za uvođenje plej-in turnira za plasman u plej-of.

Plej-in turnir će se igrati između regularnog dela sezone i prve runde plej-ofa u periodu od 18. do 22. maja. Učestvovaće po četiri tima iz obe konferencije, koji su zauzeli od 7. do 10. mesta po procentu pobeda u svojoj konferenciji. Turnir će se sastojati od po tri meča u svakoj konferenciji (ukupno šest).

Timovima koji se nalaze na 7. i 8. mestu potrebna je jedna pobeda za mesto u plej-ofu, a ekipe koje zauzimaju devetu i desetu poziciju moraće da zabeleže pobede u dva uzastopna susreta. Prvi meč igraju sedmoplasirani protiv osmoplasiranog tima u svakoj konferenciji, pobednik će zauzeti mesto broj sedam u plej-ofu, dok će poraženi tim imati priliku da se izbori za svoje mesto pobedom u naredna dva susreta.

Deveti tim na tabeli igra protiv desetog: pobednik ostaje u takmičenju, a poraženi će biti eliminisan. Poraženi tim u meču između 7. i 8. tima šampionata igraće protiv pobednika iz duela 9. i 10. tima. Pobednik će obezbediti mesto u plej-ofu kao osmoplasirana ekipa konferencije.

NBA plej-of počeće 22. maja i završiće se najkasnije do 22. jula.

Foto: NBA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar