Foto: Youtube.com

Trener fudbalera Radničkog iz Pirota, Dragan Perišić, nije krio ogorčenje zbog meča protiv Trajala u Prvoj ligi Srbije, ali nije jedini.

Bio je to još jedan u nizu kontroverznih mečeva Prve lige, završen je raspodelom plena rezultatom 1:1, a sporan je bio jedanaesterac za goste iz Kruševca.

PROČITAJTE JOŠ

Na početku drugog poluvremena, sviran je kontroverzan penal za Trajal kada je Milan Gašić pao. Danilo Grujić je pokazao na belu tačku, a igrači Radničkog su posedali na travu u znak protesta.

Čuli su se i povici „kako vas nije sramota“ i „šta svirate“, a nekoliko igrača je ogorčeno opkolilo Grujića i jednog pomoćnog sudiju.

Trajal je postigao gol iz tog jedanaesterca, a do kraja utakmice, koja je ipak bila nastavljena, Piroćanci su uspeli da dođu do boda.

Nakon meča, oglasio se trener Piroćanaca Dragan Perišić, koji je bio odmeren, ali je bilo jasno „između redova“ šta ga tišti.

„Moja obaveza je bila da spremim i zaštitim igrače, mislim da je mnogo merodavnije da ljudi koji su gledali ovo sa strane, koji nisu direktni učesnici, da oni ovo analiziraju. Ja opet, odgovaram za svoje igrače. Ja bih voleo da sport uvek bude sport i ja ću da čestitam protivniku ako je bolji. To je suština, znam da se i druga ekipa sprema kao i mi. To je sport, da budi emociju. Čestitam igračima na stavu, karakteru, svemu što smo sedam dana radili da bismo pobedili, zasluženo pobedili. Sve ostalo, ne želim da komentarišem“, naveo je on za lokalni Plus online.

Bilo je reči o potencijalnom napuštanju terena.

„Smirili su se, nisu napustili teren. Obaveza igrača je da igraju, moja obaveza je da ih organizujem. Znam koliko im je teško, to me boli. Ovo će da prenoći i zaboraviće se. Da se prvo smirimo, stavimo tačku na ovo više, da kažemo koliko klubova ispada, ne ispada, onda će svima biti lakše. Mi smo strašno talentovana nacija za sport… Sve grane sporta, to je najjači naš brend, stojim iza toga, ultratalentovani smo, ali kako motivisati nekoga? Ja se ne ljutim ni na sudije, ja ću da ih motivišem da se spremimo za ponedeljak, nedelju ćemo da provedemo sa porodicama. Drago mi je što nismo izgubili i to je za respekt. Žao mi je što nismo dali gol, rekao sam da verujem da ćemo ga dati do 90. minuta, verovao sam do kraja, oni su verovali. Nije ušlo, ali su oni bolji igrači jer su izašli iz zone komfora, nećemo se predati.“

Trajal je vodio od 56. minuta zbog gola Pavlovića iz penala, a koliko je barem bod značio domaćinima, svedoči besno slavlje Nemanje Miloševića, posle pogotka glavom u 82. minutu.

Skinuo je dres i bacio ga, usput je imao poruku za sudije i protivničku klupu.

Inače, Danilo Grujić je nedavno bio u žiži javnosti i zbog penala na meču omladinaca.

Mirko Poledica, prvi čovek Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, tražio je da se Grujić skine sa liste zbog ovog poteza u Pirotu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare