Foto: EPA-EFE/KYLE TERADA

Lamarkus Oldridž, jedna od najvećih zvezda NBA lige u 21. veku i košarkaš Brunklin Netsa, doneo je odluku da se povuče iz profesionalne košarke.

Oldridž je tokom utakmice protiv Los Anđeles Lejkersa koja je odigrana 10. aprila osetio probleme u radu srca, a stanje se pogoršalo u noći nakon utakmice.

PROČITAJTE JOŠ...

Sutradan, Oldridž je u pratnji klupskog osoblja prebačen u bolnicu gde je podvrgnut testovima. Ubrzo potom, nekadašnji krilni centar Portland Trejlblejzersa i San Antonio Sparsa je objavio da je doneo odluku da se povuče:

„Čitavih 15 godina sam stavljao košarku na prvo mesto, došlo je vreme da tu budu zdravlje i porodica. Zahvalan sam zbog svega što mi je košarka dala: prelepe uspomene, sve uspone i padove, prijateljstva koja sam stekao i koja će trajati zauvek. Hvala Portlandu koji je na draftu izabrao mršavog dečaka iz Teksasa i dao mu šansu. Ovaj grad mi je pružio neke nezaboravne godine, i zauvek će biti u mom srcu.

Hvala San Antonio Sparsima jer su me primili u porodicu i dali mi pet zabavnih godina. Poslednje, ali ne i najmanje važno, želim da zahvalim Bruklinu. Želeli ste me zbog mene. U trenutku kada se igra menja koliko se menja, želeli ste da dođem i da radim ono u čemu sam najbolji, što je bilo lepo čuti. Žao mi je jer nije potrajalo, ali je bilo zabavno biti deo ove posebne grupe.

Nikada ne znate kada će nešto doći do kraja, tako da potrudite se da uživate svakog dana. Ja mogu sa punim pravom da kažem da sam radio upravo to“, napisao je Oldriž.

On je u ligu ušao kao drugi pik prve runde na draftu 2006. godine. Nije uspeo da osvoji šampionski prsten, ali je sedam puta bio učesnik „ol-star“ mečeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar