Vlasnik Klipersa donira 25 miliona dolara u borbi sa pandemijom

Košarka 28. mar. 202010:56 > 10:58
Podeli:
Foto: EPA/PAUL BUCK

Dobrotvorna grupacija Stiva Bolmera, vlasnika LA Klipersa, i njegove supruge, doniraće velika sredstva za pomoću u borbi protiv koronavirusa.

Kako prenose mediji u SAD, Bolmer, koji se i ranije isticao u humanitarnim akcijama, izdvojiće čak 25 miliona dolara u cilju borbe protiv pandemije koja ima sve teže posledice u SAD.

Najavljeno je da će od te svote deset miliona biti uplaćeno u fond Medicinske službe za hitne mere pri Univertitetu Vašington, kako bi se ubrzalo testiranje vakcine protiv koronavirusa.

Ostatak će biti prosleđen komunama u Sijetlu, Los Anđelesu i jugoistočnom Mičigenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Klipersi su takođe formirali plan zajedno sa LA Lejkersima i Sakramento Kingsima koji predviđa kako da se kompenzuju primanja privremenim i radnicima pod ugovorom koji rade u „Stejpls centru“.

Ranije tokom nedelje objavljeno je da je Bolmer platio 400 miliona dolara (i to u kešu) kako bi otkupio „Forum“ u Inglvudu od vlasnika Njujork Niksa Džejmsa Dolana.

Bolmer je tokom proteklih nedelja takođe donirao milion dolara grupama za pomoć u Los Anđelesu i tri miliona za one u Sijetlu, kako bi pomogao onima kojima je pandemija najteže pala.

Bogatstvo nekadašnjeg izvršnog direktora „Majkrosofta“ procenjuje se na oko 57 milijardi dolara. Na Forbsovoj listi bogatih za 2019. bio je na devetom mestu u SAD i 19. na svetskoj listi.

LA Kliperse je kupio 2014. za tadašnji NBA rekord od dve milijarde dolara. Tri godine kasnije, taj rekord je oborio Tilman Fertita koji je za 2,2 milijarde dolara kupio Hjuston Rokitse.

Mnogi košarkaši i ostali ljudi iz sveta sporta u SAD su proteklih dana dali novčane priloge u borbi protiv pandemije, Kevin Lav i Janis Adetokumpo dali su po 100.000 dolara kako bi se isplatile plate radnicima koji su pogođeni suspenzijom sezone u NBA, dok su Rudi Gober i Džoel Embid dali po 500.000 dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram