Krunsolav Simon slavi titulu prvaka Evrope
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Želi da završi karijeru u voljenoj zemlji

Hrvatski košarkašk Krunoslav Simon nastvaiće karijeru u rodnom Zagrebu, pošto je potpisao ugovor sa Cedevitom junior.

PROČITAJTE JOŠ:

Simon je u protekle dve sezone osvojio dve titule u Evroligi sa Efesom, ali je osetio da su ga godine stigle i da više ne želi da se takmiči na najvišem nivou.

“Kao što već znate odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu junior. Odlučio sam se za Cedevitu junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam srećan što se priključujem Cedeviti junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38 godina. Baš se veselim ovoj saradnji i sezoni koja je pred nama”, izjavilo je Simon.

Hrvatski bek je bio i deo nacionalnog tima na Evrobasketu ovog leta, a tookom perioda u Efesu osvojio je šest titula – po dve u Evroligi, šampionatu i kupu.

Simon je tokom karijere, branio boje Zagreba, Unikahe, Lokomotive, Milana i Efesa. Sada je preuzeo dirigentsku palicu Cedevite, ali ne iz Ljubljane, nego iz glavnog grada Hrvatske i sa njom ima plan da se pozicionira na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi.

BONUS VIDEO TOP 10 poteza košarkaša Srbije u grupnoj fazi Evrobasketa 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar