Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Nikola Milutinov, centar CSKA iz Moskve i srpski reprezentativac, najkorisniji je igrač Evrolige u decembru nakon niza briljantih partija.

Do ovog MVP zvanja stigao je beležeći prosečno dabl-dabl sa 12,3 poena, te 12,5 skokova. Koliko je bio dominantan u reketu svedoči da mu je prosečan indeks korisnosti bio 24, a znao je u ovom segmentu i ranije srpski centar da predvodi ligu.

PROČITAJTE JOŠ

Uz sjajne partije je stigao da se upiše u istorijske knjige evropske košarke jer je protiv Milana 30. decembra (91:87) upisao čak 16 ofanzivnih skokova što nije pošlo za rukom nijednom košarkašu u istoriji elitnog prvenstva Starog kontinenta.

Taj susret je završio sa 17 poena i 19 skokova, a samo sedam dana ranije je u pobedi nad Asvelom sa 87:78 postigao 17 poena i uhvatio 14 skokova.

Milutinov je sredinom decembra protiv Zenita upisao 13 poena i isto toliko skokova (sedam ofanzivnih) u trijumfu sa 83:65.

Protiv Olimpijakosa je 3. decembra (80:61) odigrao najslabiji meč sa samo četiri poena i osam skokova, ali je onda usledila eksplozija protiv Himkija 96:87 za prvi dabl-dabl u mesecu sa 11 skokova, 11 poena i četiri asistencije.

Protiv Efesa par dana kasnije (100:65) postigao je 12 poena uz 10 skokova, a onda do kraja meseca konstantno beležio dvocifrene brojke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar